Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά η αγορά

Βαραίνει ο FTSE-20, με την Εμπορική μόνη να ξεχωρίζει από την κατηγορία της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Εάν εξαιρεθεί η περίπτωση του ΟΠΑΠ, η εμπορευσιμότητα – προσφορά στις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη παραμένει συγκριτικά χαμηλή. Στο 1 προς 3 η αναλογία ανοδικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περί τις 28 μονάδες χάνει ο Γενικός Δείκτης, με την Εμπορική να αποτελεί τη μόνη μετοχή του 20άρη που έστω και οριακά εμφανίζει θετική μεταβολή.

Οι συναλλαγές βέβαια παραμένουν συγκριτικά περιορισμένες, όπως άλλωστε και σε Εθνική, Eurobank και Αlpha.

Αντιθέτως η προσφορά εμφανίζεται αυξημένη στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, με ελάχιστη τιμή στα 19,18 ευρώ και το εύρος διακύμανσης της μετοχής να διαμορφώνεται στο περίπου 0,50 ευρώ.

Καθαρά τεχνική θεωρείται η πίεση στη μετοχή του Τιτάνα, εν όψει ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, με τον τίτλο να υποχωρεί μέχρι και 2,8%.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών από το αρχικό 1 προς 1 στο 1 προς 2 (γύρω στις 11:40) διευρύνεται στο 1 προς 3, με την τάση να παραμένει συγκριτικά καλύτερη στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ξεχωρίζουν τα Folli Follie, Αβαξ, Εθνική Ακινήτων, ΔΟΛ, Μυτιληναίος, Τέρνα και Λάμδα Development, Αθηνά, Ελγέκα, Κυριακίδης, Μπενρουμπή, Πλαίσιο και Χατζηιωάννου.

Από τις περίπου 50 μετοχές των οποίων η τιμή διαμορφώνεται θετικά ξεχωρίζουν ο Κορασίδης (18,2%), Μπενρουμπή (12,2%), Elephant (9,1%), Μπαλλής (8,9%), Χατζηιωάννου (7,1%), Εθνική Ακινήτων (2,3%), όλες με συναλλαγές περισσότερες των 50.000 τεμαχίων.

Στην περίπτωση του Κορασίδη, οι συναλλαγές στην περίοδο στάθμισης διαμορφώνονταν στις 328.730 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v