Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το βλέμμα στα αποτελέσματα τριμήνου

Οι αναλυτές εκτιμούν πως για σήμερα το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η συσσώρευση. Με βάση τις εκτιμήσεις–αναλύσεις τους προσβλέπουν σε ανοδική αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών, επικεντρώνονται στα αποτελέσματα της 3Ε, λαμβάνουν θετική θέση έναντι της Εθνικής και προσεγγίζουν μετοχές εταιριών από τον κλάδο της ενέργειας. Πιθανή η προσέγγιση των 2.895 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, με τις συναλλαγές να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, θεωρούν ως πιθανότερο ενδεχόμενο οι χρηματιστές.

Αυτό εκτιμάται στην πρωινή ανάλυση της Marfin, ενώ η Σίγμα επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της Coca-Cola 3Ε, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας διαμορφώθηκαν για το α’ τρίμηνο στα 15 εκατ. έναντι 12,1 εκατ. ευρώ το 2004 (+19%).

Αναλυτές και χρηματιστές προσεγγίζουν και πάλι επιλεγμένες μετοχές, με την Εγνατία (βλ. σχετικό θέμα) να ξεχωρίζει, 21 μετοχές συν 5 τράπεζες, ενώ η Proton Securities προβλέπει θετικό άνοιγμα των αγορών.

Η αρχική αντίδραση των 3 μεγαλύτερων χρηματιστηριακών της Ευρώπης ήταν θετική, με το Παρίσι να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη (0,67%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση της Π&Κ, καθώς για τις μετοχές που παρακολουθεί αναμένει αύξηση 9,1% στα προ φόρων κέρδη.

Λόγω της συγκυρίας παρουσιάζει εύλογο ενδιαφέρον η εκτίμηση της Π&Κ για τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, που υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν κατά 25,5%, στα 182,7 εκατ. ευρώ.

Από το μέτωπο του ΟΠΑΠ, οι αναλυτές σημείωναν πως η παρουσίαση αποτελεσμάτων καλύτερων από αυτά που ανέμεναν ”δικαιώνει” τις αγορές τους από το επίπεδο των 19-19,1 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συντονισμένη αντίδραση μετοχών εταιριών που είτε άμεσα είτε έμμεσα δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέγειας, καθώς με σημαντικά κέρδη έκλεισε χθες και η μετοχή της Τέρνα.

Ακολουθουν ανοδικά οι Αλουμίνιον της Ελλάδος, Μυτιληναίος – Μέτκα, τη στιγμή που με μεταβολή 1,22% αντέδρασε και η ΔΕΗ στα 21,62 ευρώ.

Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το ”ενεργειακό μέτωπο” ενδέχεται να διαμορφώσει και βραχυπρόθεσμα τάση για μετοχές εταιριών του κλάδου, με την προϋπόθεση πως η για πολλοστή φορά διατυπωθείσα πρόθεση για απελευθέρωση να είναι ουσιαστική.

Όσον αφορά στην τεχνική εικόνα της αγοράς, μετά και το χθεσινό κλείσιμο, την άψογη αντίδραση της Εθνικής και τις τοποθετήσεις που πραγματοποιούνται εν όψει της γενικής συνέλευσης φαίνεται πιθανή η προσέγγιση των 2.895 μονάδων.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να σημειωθεί πως και από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις ικανές να οδηγήσουν σε ανοδική αντίδραση αρκετές μετοχές αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v