Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola 3Ε: Κέρδη 15 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο

Στα 15 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3Ε (με βάση τα ΔΛΠ) για το α΄ τρίμηνο του 2005, έναντι κερδών 12,1 εκατ. ευρώ, πέρσι, σημειώνοντας αύξηση 19%. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 9% και διαμορφώθηκαν στα 48 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος πωλήσεων κινήθηκε ανοδικά κατά 4%.

Coca Cola 3Ε: Κέρδη 15 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο
Στα 15 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Coca Cola 3Ε (με βάση τα ΔΛΠ) για το α΄ τρίμηνο του 2005, έναντι κερδών 12,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση 19%.

Ο όγκος των πωλήσεων επίσης για το α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 311 unit cases, υπεράνω των προβλέψεων που έκαναν λόγο για 307 unit cases, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 48 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 9% έναντι τους αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

”Μια άλλη πλευρά της απόδοσής μας είναι η μεγαλύτερη ταμειακή ροή που δημιουργήθηκε από τις δραστηριότητες εκμετάλλευσης μείον δαπάνες κεφαλαίου, 33 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2004. Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα των βελτιωμένων αποτελεσμάτων εκμετάλλευσης αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης των κεφαλαίων κίνησης”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Για το σύνολο του 2005 η διοίκηση της Coca Cola προβλέπει αύξηση του όγκου των πωλήσεων περίπου κατά 6%, άνοδο του λειτουργικού κέρδους κατά 8-9% και αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε ποσοστό 9-11% (1,18- 1,21 ευρώ).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου, ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, είπε: ”Τα αποτελέσματα αυτά αντανακλούν δυναμική οργανική αύξηση του όγκου, βελτίωση του φάσματος προϊόντων, έλεγχο του κόστους και ευνοϊκές συνέπειες συναλλαγματικών εξελίξεων. Η συνεχιζόμενη προσήλωσή μας στην εξυπηρέτηση της αγοράς μας έχει επιτρέψει να επιτύχουμε δυναμικά αποτελέσματα στην πλειονότητα των χωρών και σε όλες τις κατηγορίες αναψυκτικών, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητά μας και οι δυναμικές περικοπές κόστους αντιστάθμισαν εν μέρει τις υψηλότερες τιμές πρώτων υλών”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: ”Με μεγάλη χαρά είδαμε αύξηση του όγκου πωλήσεων και βελτίωση στο μερίδιο αγοράς στις αναπτυσσόμενες αγορές μας, μετά τις προκλήσεις του προηγούμενου έτους. Έχει μεγάλη σημασία ότι αυξήσαμε την αποδοτικότητά μας στην αγορά της Ιταλίας, και επιτύχαμε ξανά εξαιρετικά καλή ανάπτυξη στη Ρωσία και τη Ρουμανία. Μας συναρπάζει το γεγονός ότι διευρύναμε την παρουσία μας στη Ρωσία με την εξαγορά της εταιρείας Multon, και είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές εξέλιξης που έχει”.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έντεκα αναλυτών σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Bloomberg ανέμεναν κέρδη ύψους 13,2 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να έχουν αναπροσαρμόσει τα κέρδη με βάση τα ΔΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v