Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τούρμπο” ο ΟΠΑΠ

Μέχρι και 5,4% έφτασε η άνοδος της μετοχής του ΟΠΑΠ, οδηγώντας σε απόσταση μόλις 3 μονάδων από τις 1.600 τον FTSE-20. Συγκριτικά θετικό κλίμα και διάθεση διαμορφώνονται σε ένα μέρος της μεσαίας -χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με την εμπορευσιμότητα να είναι αυξημένη για επιμέρους τίτλους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με μοχλό αντίδρασης τον ΟΠΑΠ ο Γενικός Δείκτης αντιδρά προς τις 2.860 μονάδες.

Με την προσεκτική αντίδραση άλλων μετοχών του FTSE-20 (Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank, Coca-Cola) προσεγγίστηκε η κορυφή των 1.600 μονάδων, καθώς η μέγιστη τιμή διαμορφώθηκε στα 1.597,5 μονάδες.

Εύλογα για σήμερα ”όλα τα λεφτά” για τους ξένους είναι η μετοχή του ΟΠΑΠ, με εύρος διακύμανσης περίπου 0,80 ευρώ, κάτι που δικαιολογεί τις αυξημένες συναλλαγές 1,5 εκατ. τεμαχίων.

Το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση διαμορφώνει ανάλογη τάση στη μεσαία και χαμηλότερη, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να κλίνει ελαφρά υπέρ των πρώτων.

Μέχρι τις 14:30 συνεχίζονταν οι τοποθετήσεις στη Folli Follie, αντιδρούσε η Άβαξ προς τα 3,68 ευρώ, η Γενική προς τα 8,3 ευρώ (μεθαύριο συγκαλείται η Γ.Σ.), η ΕΧΑΕ στα 8,74 ευρώ, το Ιασώ στα 3,06 ευρώ, η Τεχνική Ολυμπιακή στα 4,70 ευρώ και η Τέρνα προς τα 5,86 ευρώ.

Από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά, στο 0,57 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή για τον Κορασίδη, κατά 10% στα 0,77 ευρώ ο Γρηγόρης, ενώ συναλλαγές πραγματοποιούνται σε μετοχές των Alsinco, Σελόντα, ΝΕΛ, ΑΝΕΚ (λόγω των εξελίξεων), Ελληνική Υφαντουργία, ΑΕΓΕΚ, Πετζετάκις, Ευκλείδης, Lavipharm, Κτήμα Λαζαρίδη, Frigoglass και αρκετές ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια, η συνεδρίαση παρουσιάζει ενδιαφέρον ως προς το κλείσιμο του Γ.Δ., εάν αυτό πραγματοποιηθεί υψηλότερα των 2.860 μονάδων και με συναλλαγές περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι η επιβεβαίωση της έντονης μεταβλητότητας, ακόμη και μετοχών ομίλων όπως ο ΟΠΑΠ, που προσελκύουν και το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των ξένων ισχυρών παικτών.

Η περίπτωση του ΟΠΑΠ είναι ενδεικτική του ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες μπορούν να διαμορφώνουν την τάση και να πετυχαίνουν το σκοπό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v