Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό για… Περιφέρεια!

Αυξημένη κινητικότητα παρουσιάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ορισμένες μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Όχι! Δεν αναστήθηκαν τα λόμπι. Ούτε επέστρεψαν οι Έλληνες επενδυτές στη Σοφοκλέους. Ξένα funds που δραστηριοποιούνται σε small caps δείχνουν ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές.

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό για… Περιφέρεια!
Αυξημένη κινητικότητα παρουσιάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ορισμένες μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Όχι! Δεν αναστήθηκαν τα λόμπι. Ούτε επέστρεψαν οι Έλληνες επενδυτές στη Σοφοκλέους. Ξένα funds που δραστηριοποιούνται σε small caps δείχνουν ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές.

Τα πρώτα δείγματα γραφής υπάρχουν. Σε παρουσιάσεις που γίνονται στο εξωτερικό υπάρχει ενδιαφέρον.

Ειδικά αυτή την εποχή, επειδή έχουν ρευστότητα από πωλήσεις μετοχών που έχουν πραγματοποιήσει στις μεγάλες αγορές και έτσι αναζητούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Το πλεονέκτημα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι ότι διαθέτει τα κερδοσκοπικά γνωρίσματα μίας αναπτυσσόμενης αγοράς, με την ελληνική oικονομία να βρίσκεται εντός των κόλπων της ΟΝΕ.

Οι χαμηλές αποτιμήσεις αρκετών επιχειρήσεων αποτελούν κίνητρο για ξένα funds, τα οποία στην πλειονότητα είναι συνταξιοδοτικά.

Το θέμα είναι ότι για μία έστω φορά οι ελληνικές εταιρίες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Να καταλάβουν ότι ανοίγεται μπροστά τους μία καταπληκτική ευκαιρία και ότι δεν πρόκειται για κουτόφραγκους που θα τους ”φορτώσουν” τις μετοχές τους.

Σιγά σιγά θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν γενικότερα συμπεριφορά, εφόσον επιθυμούν να έχουν ”πρόσωπο” στους επενδυτές του εξωτερικού.

Τα ασφαλιστικά ταμεία της Σουηδίας (η αναφορά δεν είναι τυχαία) και της Γερμανίας σέβονται τους ασφαλισμένους τους και τις επενδύσεις τους.

Θέλουν, λοιπόν, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πώς πάει η επένδυσή τους και να αισθάνονται ότι δεν έχουν να κάνουν με ανθρώπους που είναι έτοιμοι να τους κοροϊδέψουν στην πρώτη ευκαιρία.

Σιγά σιγά, επίσης, οι Έλληνες επιχειρηματίες θα αντιληφθούν ότι και η κατηγοριοποίηση δεν είναι και τόσο κακό πράγμα, από τη στιγμή που υπάρχει στο εξωτερικό αγορά για τη μικρή κεφαλαιοποίηση.

Ό,τι έγινε με τα μετοχοδάνεια και τις αυξήσεις κεφαλαίου του 1999 έχει γίνει. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Σημασία έχει να μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v