Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισόρροπη η τάση

Ισόρροπη εμφανίζεται στην αρχή της συνεδρίασης η τάση, με τη διολίσθηση προς τις 2.880 μονάδες να έχει ήπιο και ελεγχόμενο ρυθμό. Στο περίπου 1 προς 2 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών. Λίγο χαμηλότερα οι Εθνική, Alpha, Εμπορική, Πειραιώς και μικρά κέρδη για Eurobank, ΔΕΗ, Cosmote, Motor Oil.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 2.880 μονάδες διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η χαμηλή τιμή ημέρας. Η διακύμανση του Γενικού Δείκτη (-0,22%) αλλά και του FTSE-20

(-0,35%) παραπέμπει σε μία, μέχρι στιγμής, ισόρροπη κίνηση πωλητών – αγοραστών.

Λίγο χαμηλότερα κινούνται Εθνική, Alpha Bank, Εμπορική και Πειραιώς, μικρά κέρδη σημειώνονται για τις Eurobank, ΔΕΗ, Cosmote και Motor Oil.

Η μέχρι στιγμής, μάλλον ισόρροπη, ανάπτυξη της αγοράς έχει συγκριτικά θετικό αντίκτυπο στο σύνολο των μετοχών, καθώς η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2.

Πάντως, η προσφορά που παρουσιάζεται για μετοχές του Mid 40 και του Small Cap 80 δεν είναι σημαντική.

Αντιθέτως, από την ίδια κατηγορία ξεχωρίζει η περαιτέρω αντίδραση της Άκτωρ προς τα 3,14 ευρώ, της Αλουμίνιον της Ελλάδος προς τα 14,92 ευρώ, των ΕΧΑΕ στα 9 ευρώ, ενώ θετικά αντιδρούν Μέτκα στα 6,52 ευρώ, Μυτιληναίος στα 9,14 ευρώ (με συναλλαγές περίπου 100.000 τεμαχίων).

Από την ίδια κατηγορία ανοδικά κινούνται οι ΑΕΓΕΚ, Κυριακίδης, ΟΛΘ, Πλαίσιο, Τεγόπουλος.

Από τις μετοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής ξεχωρίζουν με βάση την εμπορευσιμότητά τους οι ΙΝΤΕΡΤΕΚ στα 2,57 ευρώ (με συναλλαγές περίπου 40.000 τεμαχίων), Αθηνά στα 0,90 ευρώ, Κορασίδης στα 0,55 ευρώ, Τράπεζα Κύπρου στα 3,14 ευρώ (με συναλλαγές περισσότερες των 150.000 τεμαχίων) και ορισμένες ακόμη.

Για τη συνέχεια θα ήταν καλό να συντηρηθεί αυτό το κλίμα της ήπιας – ελεγχόμενης διολίσθησης, τόσο στην υψηλή όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v