Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: Νέες τιμές από M. Lynch-EFG Sec-Eurocorp (upd)

Στα 25 (από 24) ευρώ αναβάθμισε η Merrill Lynch την τιμή-στόχο για την Coca-Cola 3E, διατηρώντας τη σύσταση ”buy” (13/5), ενώ στα 23,07 ευρώ ”ανέβασε” την τιμή η EFG Eurobank. Θετική έκπληξη εξάλλου θεωρεί τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της εταιρίας η Deutsche Bank.

3E: Νέες τιμές από M. Lynch-EFG Sec-Eurocorp (upd)
Στα 25 (από 24) ευρώ αναβάθμισε η Merrill Lynch την τιμή-στόχο για την Coca-Cola 3E, διατηρώντας τη σύσταση ”buy” (13/5).

Μετά τα αποτελέσματα τριμήνου η Merrill Lynch προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή της 3Ε για το σύνολο του έτους. Οι αναθεωρήσεις αυτές επέφεραν την αναβάθμιση στην τιμή-στόχο, αναφέρει ο οίκος.

Στην ίδια έκθεση η επένδυση στην Coca-Cola 3E χαρακτηρίζεται ”μακράν η καλύτερη επένδυση στον κλάδο της εμφιάλωσης”. Οι προοπτικές της ανάπτυξης είναι τουλάχιστον διπλάσιες έναντι αυτών του υπόλοιπου κλάδου, ενώ το ρίσκο δεν παρουσιάζει διαφοροποίηση, αναφέρει ο οίκος.

Στα 23,07 από 21,32 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Coca Cola 3E η EFG Eurobank Securities σε report της με ημερομηνία 13 Μαΐου, όπου διατηρεί τη σύσταση ”outperform”. ”Συνολικά παραμένουμε θετικοί για την Coca-Cola 3E, καθώς επιδεικνύει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά την απαιτητική μακροοικονομική κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο κατάσταση του κλάδου”, αναφέρει η EFG Securities.

”Φοβόμασταν ότι τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Coca-Cola 3E θα ήταν απογοητευτικά. Στην πραγματικότητα τα μεγέθη ήταν μια θετική έκπληξη”, αναφέρει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 12 Μαΐου και τίτλο ”So far, so good”.

Ο οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα υπεράνω των προβλέψεων, διατηρεί την τιμή-στόχο στα 23 ευρώ και τη σύσταση ”buy”, προσθέτοντας ότι η αποτίμηση της μετοχής παραμένει ελκυστική.

Σε σημερινό report της για τη μετοχή της εταιρίας η Egnatia Finance διατηρεί την τιμή–στόχο των 22,60 ευρώ και τη σύσταση ”accumulate”, επισημαίνοντας ότι η Coca–Cola 3E πραγματοποίησε θετικό ξεκίνημα το 2005, ειδικά όσον αφορά στη λειτουργική κερδοφορία.

Προβλέπει δε περαιτέρω ανάπτυξη το 2005, η οποία, όπως εκτιμά, θα ξεπεράσει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση της εταιρίας για τη λειτουργική ανάπτυξη, κυρίως λόγω της εξαγοράς της Multon.

Επισημαίνει δε ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με premium έναντι των ανταγωνιστών της και με αρκετά υψηλότερο μέσο ρυθμό ανάπτυξης κερδών ανά μετοχή, της τάξεως του 16%.

Νέα τιμή - στόχο στα 21,5 ευρώ θέτει, σε σημερινό της report, η Eurocorp για τη μετοχή της 3E έναντι της προηγούμενης τιμής-στόχου των 19,9 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”hold”.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τα μεγέθη που ανακοίνωσε η εταιρία ήταν εντός του εύρους των προβλέψεων της, ωστόσο εκφράζει την έκπληξη της για τα ενισχυμένα έσοδα από τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Αναφέρει δε ότι ήδη έχει ενσωματώσει την εξαγορά της Multon στο μοντέλο αποτίμησης της.

Αμετάβλητες διατηρεί η Lehman Brothers την σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο των 23 ευρώ για τον τίτλο της 3Ε, σε report με σημερινή ημερομηνία, επισημαίνοντας ότι τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν ήταν ελαφρώς ανώτερα των αναμενόμενων.

Επισημαίνει δε ότι η εταιρία παραμένει ”σίγουρη” για την επίτευξη των στόχων στο σύνολο του έτους.

Ωστόσο, όσον αφορά τις προοπτικές του κλάδου η Lehman Brothers παραμένει ”ουδέτερη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v