Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβίωση ενδιαφέροντος

Ενδυναμώνεται η τάση, καθώς πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις για βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση, ακόμη και υψηλότερα των 2.900 μονάδων. Το σημαντικό είναι πως η διάθεση δεν περιορίζεται στις λίγο – πολύ γνωστές επιλογές των ισχυρών ”παικτών”, αλλά προσανατολίζεται προς επιλεγμένα χαρτιά του ”μεσαίου” χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Πατά” και πάλι τις 2.900 μονάδες ο Γ.Δ.

Με μεθοδική και ήπιων τόνων συγκέντρωση δυνάμεων σε μετοχές του FTSE-20 διαμορφώνεται τάση ικανή να οδηγήσει την υψηλή κεφαλαιοποίηση προς τις 1.620 μονάδες.

Το αξιοσημείωτο της αντίδρασης είναι η αποθέρμανση της τάσης στην Εθνική, προκειμένου να τοποθετηθούν ενεργότερα ισχυροί ”παίκτες” σε Alpha Bank, Εμπορική, Πειραιώς, αλλά και ΟΠΑΠ, Coca-Cola, Intracom και Τιτάν.

Στην αγορά διαμορφώνονται προϋποθέσεις βραχυπρόθεσμης αντίδρασης, που θα ισχυροποιηθούν σε περίπτωση που ο δείκτης ”κλείσει” σήμερα υψηλότερα των 2.905 μονάδων και με συναλλαγές τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1, με τις συναλλαγές να ενισχύονται στις μετοχές των Chipita (2,1%), Άβαξ (2,8%), Άκτωρ (1,4%), ΔΟΛ (4,2%), ΕΧΑΕ (1,8%), Αttica Group (1,1%), Εθνική Ακινήτων (2,9%), REDS (1,1%), αλλά και Σιδενόρ, Τέρνα, Μυτιληναίο, Μέτκα και Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση κερδίζει σταδιακά έδαφος τόσο ως προς την προηγηθείσα διόρθωση όσο και έναντι του FTSE-20.

Για τη συνέχεια, προέχει η προσέγγιση και ει δυνατόν συντήρηση του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.905 μονάδων, ενδεχόμενο που θα ενίσχυε τεχνικά τη θετική φορά της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v