Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: Θετικές αντιδράσεις των αναλυτών για τρίμηνο

Ικανοποίηση εκφράζουν στις πρώτες αντιδράσεις τους, διεθνείς και εγχώριοι οίκοι αναφορικά με τα μεγέθη α΄ τριμήνου 2005 της 3Ε, που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων, στο παραδοσιακά πιο αδύναμο τρίμηνο της εταιρίας. Δείτε τις εκτιμήσεις των CSFB, UBS, ΗSBC αλλά και των Π&Κ, Eurobank, Αlpha, Proton.

3E: Θετικές αντιδράσεις των αναλυτών για τρίμηνο
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στις πρώτες τους αντιδράσεις οι αναλυτές σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Coca Cola 3E.

Η εταιρία εμφιάλωσης ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των αναπροσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 19%, στα 15 εκατ. ευρώ, αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4% και υψηλότερα λειτουργικά κέρδη 9%.

Συγκεκριμένα η Credit Suisse First Βoston σε σημερινή έκθεσή της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της 3Ε ανάλογα των εκτιμήσεων και αναφέρει ότι αντιπροσωπεύουν ένα ισχυρό ξεκίνημα για το σύνολο του έτους.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 22,5 ευρώ και τη σύσταση ”Ouperform”.



Παράλληλα, η UBS σε report της με ημερομηνία 12 Μαΐου 2005, όπου διατηρεί τη σύσταση Neutral και την τιμή-στόχο των 20,5 ευρώ, επιφυλάσσει θετική υποδοχή στο τρίμηνο της εταιρίας.

”Καλή αρχή, αλλά έτος προκλήσεων” αναφέρει ο οίκος στον τίτλο της έκθεσης, ενώ σε άλλο σημείο της προσθέτει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των κερδών ανά μετοχή της Coca Cola βρίσκονται στο επάνω άκρο ανάμεσα στον κλάδο της εμφιάλωσης.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και υψηλότερα σε ό,τι αφορά την κερδοφορία χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Coca Cola η HSBC σε report της με σημερινή ημερομηνία.

Από την πλευρά της, η Π&Κ στο πρωινό της report διατηρεί τη σύσταση outperform για την εταιρία, ενώ προτίθεται να αναπροσαρμόσει τις εκτιμήσεις της κυρίως για να ενσωματώσει τις πρόσφατες εξαγορές.

Συνολικά η Coca Cola 3E εμφάνισε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο παραδοσιακά πιο αδύναμο τρίμηνό της, σχολιάζει η EFG Eurobank Securities.

Υπεράνω των συγκλινουσών και των δικών της προβλέψεων χαρακτηρίζει τις πωλήσεις και τα EBITDA της Coca Cola 3E η Proton Securities. Η χρηματιστηριακή εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την επίδοση των EBITDA.

Το α΄ τρίμηνο της εταιρίας δεν είναι ενδεικτικό της ετήσιας επίδοσής της, λογω της χαμηλής συνεισφοράς του στο σύνολο του έτους, αφού η κατανάλωση αναψυκτικών είναι πολύ χαμηλή κατά τους χειμερινούς μήνες, αναφέρει η Alpha Finance στο ημερήσιο report της.

”Νιώθουμε ικανοποιημένοι με τις λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου -παρά την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών- λόγω της αποτελεσματικής διοίκησης”, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v