Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αλλαγές στους δείκτες MSCI (update)

Την προσθήκη της Ελληνικά Χρηματιστήρια στον δείκτη MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει η αναθεώρηση των δεικτών MSCI, ενώ δεν προβλέπεται καμία διαγραφή. Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν θα ισχύσουν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 31ης Μαΐου 2005.

Οι αλλαγές στους δείκτες MSCI (update)
Η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων προστίθεται στο δείκτη MSCI Greece Standard Index, μετά την ετήσια αναθεώρηση των δεικτών ΜSCI Standard Index Series (12/05), ενώ δεν προβλέπεται καμία διαγραφή.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η MSCI, οι τίτλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Γρ. Σαράντη προστίθενται στον MSCI Greece Small Cap Index, ενώ αντίθετα, διαγράφονται οι μετοχές της Ελβάλ, της Σιδενόρ και του Ιασώ.

Η αναθεώρηση για τους MSCI Small Caps Index Series είναι εξαμηνιαία.

Επιπρόσθετα ο ΟΠΑΠ προστέθηκε στους δείκτες blue chip MSCI Euro και Pan Euro με στάθμιση free float στο 50%.



Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν θα ισχύσουν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 31ης Μαΐου 2005.

Στον MSCI Small Cap Index Series πραγματοποιήθηκαν 279 προσθήκες και 90 διαγραφές. Παράλληλα, η MSCI αναθεώρησε το free float όλων των συμμετεχόντων στον εν λόγω δείκτη, γεγονός που οδηγεί σε αλλαγές των συντελεστών στάθμισης FIF για 455 μετοχές.

Συνολικά στον MSCI Standard Index Series πραγματοποιήθηκαν 278 προσθήκες μετοχών και 30 διαγραφές.

Στον MSCI World Index οι μεγαλύτερες προσθήκες είναι οι Sprint Corp. (ΗΠΑ), Capital One Financial (ΗΠΑ), KDDI (Ιαπωνία) και Research Motion (Καναδάς).

Οι μεγαλύτερες προσθήκες στον MSCI Emerging Markets (EM) Index είναι οι Mobile TeleSystems (Ρωσία) και VimpelCom ADR (Ρωσία).

Σε ό,τι αφορά τον MSCI Pan – Euro Index, θα περιλαμβάνει 287 μετοχές με κεφαλαιοποίηση ύψους 4,348 δισ. ευρώ, από 16 ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ο MSCI Euro Index θα αποτελείται από 150 τίτλους με κεφαλαιοποίηση 2,091 δισ. ευρώ, που έχουν επιλεγεί από τις χώρες της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v