Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις Δημοσίου - ιδιωτών, την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης, τις προσφορές για το μετρό Θεσσαλονίκης, τον δανεισμό των νοικοκυριών, αλλά και τα μειωμένα έσοδα από τον ΦΠΑ σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις Δημοσίου - ιδιωτών, την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης, τις προσφορές για το μετρό Θεσσαλονίκης, τον δανεισμό των νοικοκυριών, αλλά και τα μειωμένα έσοδα από τον ΦΠΑ σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Έργα: Στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης αλλά και στην κατάθεση των προσφορών από τέσσερις κοινοπραξίες για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης αναφέρεται η Ναυτεμπορική.

”Νέα ώθηση στα έργα υποδομής” είναι ο τίτλος της εφημερίδας Κέρδος, η οποία ωστόσο επισημαίνει πως ο κατασκευαστικό κλάδος προβάλλει σοβαρές επιφυλάξεις λόγω των αστοχιών του παρελθόντος.

Για το ίδιο θέμα η Οικονομική Καθημερινή με τίτλο ”Μοντέλο ”Ρίου” για τα μικρά έργα” επισημαίνει ότι η νομοθεσία θα αφορά σε επενδύσεις αξίας μέχρι 200 εκατ. ευρώ.

”Ανοίγουν οι... πόρτες για τους ιδιώτες. Με οροφή προϋπολογισμού τα 200 εκατ. ευρώ” τιτλοφορείται το Χρηματιστήριο, ενώ Το Βήμα έχει τίτλο ”Όλα στους ιδιώτες! πλην Αστυνομίας, Στρατού, Δικαιοσύνης”.

Δάνεια - Τράπεζες: ”Νέα δάνεια 1 δισ. ευρώ το μήνα παίρνουν τα νοικοκυριά” αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η Ναυτεμπορική, ενώ στον υπέρτιτλο προσθέτει ότι επιχειρήσεις και ιδιώτες οφείλουν στις τράπεζες 120,7 δισ. ευρώ.

Στο θέμα αναφέρεται και η Καθημερινή με τίτλο ”Επιταχύνεται η επέκταση του δανεισμού”.

Φορολογία: ”Μειωμένα 5% τα έσοδα από τον ΦΠΑ” αναφέρει η Ημερησία, ενώ στον υπέρτιτλο σημειώνει τις ανησυχίες για εκτροχιασμό του φετινού προϋπολογισμού. Σοβαρό κίνδυνο για την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού δημιουργούν οι μειωμένες εισπράξεις από τον ΦΠΑ στο πρώτο τετράμηνο του έτους, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Για ”ανησυχητική βραδύτητα στα δημόσια έσοδα” κάνει λόγο η Καθημερινή, αναφέροντας ότι επικρατεί αγωνία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ελληνική Οικονομία: ”Συρρίκνωση παραγωγής. Μείωση κατά 5,5% σημείωσε το προϊόν της μεταποίησης τον Μάρτιο εφέτος”, τιτλοφορείται η Εξπρές, ενώ στο θέμα αναφέρεται και η Ναυτεμπορική.

”Η ύφεση ”κτυπά” την πόρτα της βιομηχανίας. Δραματική πτώση κατά 5,5% στην παραγωγή τον Μάρτιο” σημειώνει η Ημερησία.

Ολυμπιακή: ”Σε κενό αέρος παλαιά και νέα Ολυμπιακή μετά την καταδίκη” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής, που αναφέρει ότι εντείνεται το αδιέξοδο στην εταιρία. Στο θέμα αναφέρονται επίσης στα πρωτοσέλιδά τους η Εξπρές και το Κέρδος.

Τράπεζα Πειραιώς: Στην προσφορά εξαγοράς αιγυπτιακής εταιρίας από την ελληνική τράπεζα αναφέρονται στα πρωτοσέλιδά τους η Εξπρές, η Ημερησία και το Κέρδος.

Αποτελέσματα: Στο εταιρικό επίπεδο, τα αποτελέσματα της Coca–Cola 3E, της Α-Β Βασιλόπουλος, της Τράπεζας Κύπρου και στις προβλέψεις της Γερμανός αναφέρονται οι περισσότερες οικονομικές εφημερίδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v