Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec: Αναζητείται καταλύτης

Διατηρεί την τιμή-στόχο των 3.200 μονάδων για το Γενικό Δείκτη το 2005 η EFG Eurobank Sec. στο μηνιαίο report της (Μάιος 2005) επισημαίνοντας ότι η αγορά δεν φαίνεται να διαθέτει τον καταλύτη που θα της επιτρέψει να κινηθεί υψηλότερα των 2.800 – 2950 μονάδων.

Eurobank Sec: Αναζητείται καταλύτης
Διατηρεί την τιμή-στόχο των 3.200 μονάδων για το Γενικό Δείκτη το 2005 η EFG Eurobank Sec. στο μηνιαίο report της (Μάιος 2005) επισημαίνοντας ότι η αγορά δεν φαίνεται να διαθέτει τον καταλύτη που θα της επιτρέψει να κινηθεί υψηλότερα των 2.800 – 2.950 μονάδων.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή διατηρεί την πρόβλεψη για αύξηση 22% στα κέρδη ανά μετοχή 2005 των εταιριών του Universe List.

H χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”Outperform” για τους εξής τίτλους: Άβαξ, Τράπεζα Κύπρου, Cosmote, Folli Follie, Frogoglass, Μαίλλης και Μυτιληναίος.

Εξάλλου, η Εurobank Sec. διατηρεί τη λίστα των Top Picks που περιλαμβάνει τις μετοχές: Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Τιτάν.

Με κριτήριο την παρουσία των εισηγμένων στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια ειδικότερα, η χρηματιστηριακή διατηρεί ως Top Picks τις μετοχές: Εθνική Τράπεζα, 3Ε, Γερμανός και Σαράντης.

Οι επενδυτές έχουν κρατήσει επιφυλακτική στάση έναντι της αγοράς, δεδομένο που αποτυπώνεται στους όγκους συναλλαγών, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Η ολοκλήρωση της περιόδου δημοσίευσης αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου ή τουλάχιστον η ανακοίνωση μεγεθών από σημαντικές εισηγμένες είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού οι εκτιμήσεις για αύξηση των EPS έχουν ενισχύσει τις αποτιμήσεις, αναφέρεται στο report.

Παράλληλα η Eurobank Sec τονίζει ότι ειδικότερα για το α΄ τρίμηνο του 2005 τα μεγέθη των εταιριών έχουν επιπρόσθετο ενδιαφέρον, αφού θα ανακοινωθούν βάσει των ΔΛΠ.

Στο μεταξύ η χρηματιστηριακή παρατηρεί ότι δεν υπήρξαν σημαντικές ειδήσεις σε ό,τι αφορά τις μετοχοποιήσεις εταιριών, εκτός από την περίπτωση του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v