Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μία είναι η Εθνική της Σοφοκλέους

Συνεδρίαση Εθνικής η σημερινή, με τον πρώτο τη τάξει και σε κεφαλαιοποίηση, περίπου 9 δισ. ευρώ, όμιλο της Σοφοκλέους να καλλιεργεί προσδοκίες για κάτι καλύτερο. Σε ενδεχόμενη σταθεροποίηση του FTSE-20, λόγω και της λήξης των παραγώγων την Παρασκευή, είναι πιθανή η υπεραπόδοση ενός τμήματος της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ημέρα Εθνικής χαρακτηρίζεται η σημερινή και δικαιολογημένα είναι, όπως θεωρούν αναλυτές και παράγοντες της αγοράς.

Η Marfin Analysis αναφέρεται σε συνεδρίαση χαμηλού τζίρου και περιορισμένων διακυμάνσεων, συσχέτιση με τις ευρωπαϊκές αγορές βλέπει η Proton Securities, σε Μυτιληναίο και Eurobank επικεντρώνεται η Sigma Securities, ενώ η Εγνατία Finance αναφέρεται στην υπεραπόδοση της Σοφοκλέους χθες, έναντι των ευρωπαϊκών αγορών.

Από τεχνικής πλευράς, η τάση διαμορφώνεται ”πονηρά”, καθώς η απόκλιση (discount) για τα Συμβόλαια του ASE 20 (μηνός Ιουνίου) αυξήθηκε στο 2%.

Για τη σειρά Μαΐου, που λήγει την Παρασκευή, σύμφωνα με τη Merit AΧΕΠΕΥ η απόκλιση (discount) μειώνεται στο 0,87%.

Κάτι τέτοιο αφήνει ανοιχτό το περιθώριο αντίδρασης του FTSE-20 προς τις 1.618 μονάδες, με την προϋπόθεση πως η μετοχή της Εθνικής δεν θα προσαρμοστεί μέχρι την Παρασκευή σε τιμή χαμηλότερα των 26,6 ευρώ.

Προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Eurobank φαίνεται να καλλιεργούνται μετά και το πέμπτο κατά σειρά θετικό κλείσιμο για τη μετοχή, με την τιμή να προσεγγίζει και πάλι τα 23,9 ευρώ.

Στη μετοχή της Εμπορικής επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως η όποια προσφορά εκδηλώνεται μέχρι τα χαμηλά, για παράδειγμα χθες των 22,24 ευρώ, απορροφάται στη συνέχεια σε υψηλότερες τιμές με κλείσιμο χθες τα 23,98 ευρώ (υψηλή τιμή ημέρας στα 24,10 ευρώ).

Η διακυμανσιμότητα της ΔΕΗ αποκτά για σήμερα ενδιαφέρον λόγω των εκτιμήσεων για μη διανομή (ή διανομή) έκτακτου μερίσματος.

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται αναλυτικά η Σίγμα Securities.

Κατά την εκτίμησή μας, σε ενδεχόμενη σταθεροποίηση του FTSE-20 ενδέχεται να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε επιμέρους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εάν οι ανακοινώσεις του ισχυρού ανδρός του ομίλου της Εθνικής ικανοποιήσουν τους επενδυτές, δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί βραχυπρόθεσμα τάση στις μετοχές θυγατρικών του ομίλου, με τις Εθνική Ακινήτων και Ηρακλή να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Μετοχές όπως Αλουμίνιον, Μυτιληναίος-Μέτκα, Τράπεζα Κύπρου, ΕΧΑΕ, Frigoglass, Ακτωρ, Τεχνική Ολυμπιακή, Γερμανός, Γενική και ορισμένες ακόμη δικαιωματικά πρωταγωνιστούν στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Το ενθαρρυντικό είναι πως τελευταία προστίθενται σε αυτόν τον κατάλογο μετοχές όπως η REDS, με 8 συνεχόμενα θετικά κλεισίματα, Marfin Financial Group (δες σχετικό θέμα), ΣΙΔΜΑ (με υψηλή μερισματική απόδοση), Τεγόπουλος, Βωβός, ΕΛΓΕΚΑ και ορισμένες ακόμη.

Αν μη τι άλλο, λόγω Εθνικής, η σημερινή συνεδρίαση αποκτά εύλογα ενδιαφέρον, που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο στην περίπτωση που ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν σε εύρος 2.885-2.900 μονάδων με κατά τι ενίσχυση των συναλλαγών τουλάχιστον στα 100-120 εκατ. ευρώ.

Σημείωση: Το πώς εννοούν οι αρχές την ”κλειστή λέσχη” της Σοφοκλέους θα πρέπει να προβληματίσει αρκετούς, δεδομένων των συνεχών ρευστοποιήσεων από την πλευρά των Ελλήνων διαχειριστών, τη συχνά ουδέτερη στάση των ξένων και την παντελή απουσία ισχυρών ιδιωτών επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v