Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η HSBC για Eurobank, Γερμανό, ΚΑΕ και 3Ε

Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της Coca-Cola 3Ε προχώρησε η HSBC, θέτοντας το εύρος για την τιμή-στόχο στα 19,50 – 24,40 ευρώ. Εξάλλου, προβλέπει αύξηση 29% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της Eurobank, 9% για τα κέρδη προ φόρων του ομίλου Γερμανός και 7,5% στα κέρδη προ φόρων των ΚΑΕ.

Η HSBC για Eurobank, Γερμανό, ΚΑΕ και 3Ε
Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της Coca-Cola Τρία Έψιλον προχώρησε η HSBC, η οποία παράλληλα παραθέτει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου των Eurobank, Γερμανός και ΚΑΕ.

Ειδικότερα, η HSBC θέτει το εύρος για την τιμή-στόχο της Coca-Cola Τρία Έψιλον μεταξύ 19,50 – 24,40 ευρώ, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση.

Παράλληλα, προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη του ομίλου, ώστε να συμπεριλάβει και την εξαγορά της ρωσικής Multon.

Η μετοχή της Coca-Cola Τρία Έψιλον έκλεισε χθες, 16 Μαΐου, στα 21 ευρώ.

Εξάλλου, όσον αφορά στο πρώτο τρίμηνο της Eurobank, προβλέπει καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 29%, στα 103 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ), εξηγώντας πως η αύξηση των κερδών οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ”ισχυρή” ανάπτυξη των λειτουργικών εσόδων.

H Eurobank θα ανακοινώσει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Επισημαίνει επίσης πως η Eurobank θα διατηρήσει τη δυναμική που έχει επιδείξει όσον αφορά στην κερδοφορία, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπει ετήσιο μέσο όρο αύξησης στα κέρδη ανά μετοχή της τάξης του 24% για την περίοδο 2004-2007.

Επιπλέον, προβλέπει κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ενισχυμένα κατά 9%, στα 12,6 εκατ. ευρώ, για το πρώτο τρίμηνο του ομίλου Γερμανού.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Γερμανός αναμένεται στο ίδιο διάστημα να ενισχυθεί κατά 10%, στα 190 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να παρουσιάζουν αύξηση 9,8% στα 19 εκατ. ευρώ.

Η HSBC επισημαίνει ότι το πρώτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά το πιο αδύναμο για τα ΚΑΕ, αντιστοιχώντας στο 13,9% και στο 10,4% των συνολικών πωλήσεων και των κερδών αντίστοιχα, κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία.

Ο συνολικός τζίρος του ομίλου αναμένεται να ενισχυθεί κατά 12,1%, στα 38,9 εκ. ευρώ, με το Αεροδρόμιο των Σπάτων να αποτελεί για μια ακόμη φορά τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων.

O διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα EBITDA των ΚΑΕ θα διαμορφωθούν σε 8 εκ. ευρώ, με αύξηση κατά 7,6% λόγω της μείωσης των περιθωρίων κερδοφορίας, που απορρέει από την ένταξη των 10 νέων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας για τα ΚΑΕ αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 7,5%, στα 6,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v