Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζέστες στη... Σοφοκλέους

Όλα βαίνουν καλώς και δεν συντρέχει λόγος ουσιαστικής ανησυχίας (σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν οι ”Κασσάνδρες”), καθώς προς το τέλος όχι μόνο απεφεύχθη το νέο αρνητικό τζίρου για το 2005, αλλά και το κλείσιμο του Δείκτη στα χαμηλά ημέρας. Εθνική, Πειραιώς και Ελ. Πετρέλαια στο υψηλό ημέρας πριν από το κλείσιμο.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Όλα βαίνουν καλώς και δεν συντρέχει λόγος ουσιαστικής ανησυχίας (σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν οι ”Κασσάνδρες”), καθώς προς το τέλος όχι μόνο απεφεύχθη το νέο αρνητικό τζίρου (για το τρέχον έτος), αλλά και το κλείσιμο του Δείκτη στα χαμηλά ημέρας (αυτό το τελευταίο για να συμβεί χρειάστηκε Εθνική, Πειραιώς και Ελ. Πετρέλαια να βρεθούν στο υψηλό ημέρας λίγο πριν από το κλείσιμο) (!!!).

Φευ, η εικόνα παραμένει απονευρωμένη έως ζοφερή, όσοι εμπλεκόμενοι έχουν απομείνει έχουν βαρεθεί να καταγράφουν υποαξίες (στις περισσότερες περιπτώσεις), έχει γίνει πλέον καθεστώς οι τίτλοι με αρνητικό κλείσιμο να υπερτερούν αυτών με θετικό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι λίγοι πωλητές δεν βρίσκουν αγοραστές και έτσι η καθημερινή εικόνα διαμορφώνεται από τις διαθέσεις των πρώτων και μόνο (!).

Τεχνικά η εικόνα ακόμα και τώρα επιτρέπει τη συγκρατημένη αισιοδοξία (κυρίως για τον FTSE), όμως σε μία αγορά όπου η καθαρή αξία συναλλαγών τείνει να παγιωθεί κάτω από τα 100 εκ. και οι 2.900 μονάδες αποτελούν ”φόβητρο” για τον Γενικό Δείκτη, κάθε πρόβλεψη δείχνει ιδιαίτερα επισφαλής, αν συνυπολογιστεί και η επικείμενη λήξη των Σ.Μ.Ε. Μαΐου και η νευρικότητα που φαίνεται να επικρατεί στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο τα Ελ. Πετρέλαια και θετική μεταβολή για Εθνική, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελ. Τεχνοδομική, ΚΑΕ, Τιτάνα, Coca-Cola.

Αντίθετα, κίνηση μόνιμα με αρνητικό πρόσημο για την Alpha Bank, αξιοσημείωτες απώλειες για ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ, Cosmote, Folli Follie και αρνητικό πρόσημο για Εμπορική, Eurobank, Γερμανό, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Motor oil.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα ”εντυπωσιακό” εύρος μικρότερο των 19 μονάδων (χαμηλό 2.881,47 και υψηλό 2.900,14) και έκλεισε στις 2.885,62 μονάδες με απώλειες 0,28%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 99 εκ., από τα οποία τα 5,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Μία από τα ίδια η τελική εικόνα, με 97 ανοδικές μετοχές έναντι 158 πτωτικών και για 14 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 5%-11,88%.

Όσον αφορά στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Motor Oil των 200.000 τεμαχίων στην τιμή των 12,76 ευρώ, ένα πακέτο της ΔΕΗ των 50.000 τεμαχίων στην τιμή των 21,40 ευρώ και ένα πακέτο της Τράπεζας της Ελλάδος των 84 τεμαχίων στην τιμή των 96 ευρώ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 23.000 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στα 26,96 ευρώ και ένα πακέτο 85.750 τεμαχίων της Cosmote στην τιμή των 14 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v