Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρούνται οι τάσεις συσσώρευσης

Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης προβλέπουν οι χρηματιστηριακές, ενώ επισημαίνουν και την αποκοπή μερίσματος (των 0,60 ευρώ) της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο και ενδέχεται να δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα της αγοράς. Στο επίκεντρο και η Alpha Bank.

ΑΧΕ: Διατηρούνται οι τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Χωρίς σημαντικές μεταβολές στη γενικότερη εικόνα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση.

Η έλλειψη κατεύθυνσης εν αναµονή των εταιρικών αποτελεσµάτων του πρώτου τριµήνου εξακολουθεί να διατηρεί υποτονικό το ενδιαφέρον των επενδυτών σημειώνει η Emporiki, η οποία συμπληρώνει πως η στάση αναµονής ενδέχεται να συνεχιστεί και στη σηµερινή συνεδρίαση.

”Προσεκτικό” άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, η οποία επισημαίνει την αποκοπή μερίσματος της Εθνικής Τράπεζας, ενώ συμπληρώνει πως στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Alpha Bank λόγω της καθυστέρησης στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Χωρίς κατεύθυνση και τηρώντας στάση αναμονής κινείται η αγορά εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου με βάση τα ΔΛΠ, αναφέρει η Σίγμα Securities.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως δεν συντρέχουν λόγοι για αλλαγή της ψυχολογίας στη Σοφοκλέους και ως εκ τούτου αναμένει τη διατήρηση της τάσης συσσώρευσης.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως η αποκοπή μερίσματος των 0,60 ευρώ της Εθνικής Τράπεζας θα έχει κατά πάσα βεβαιότητα αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα της αγοράς σήμερα, ενώ συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης δεν προβλέπεται να μεταβληθεί σημαντικά από τα χθεσινά επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα, κατά 0,29%, έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με την αγορά να κινείται με τάσεις συσσώρευσης αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση το επίπεδο των 2.900 μονάδων, με τους όγκους των συναλλαγών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v