Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Ο ”πόλεμος” για τους μισθούς του Δημοσίου, οι προειδοποιήσεις της Fitch για την ελληνική οικονομία, η άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, το Δ΄ ΚΠΣ, αλλά και τα επεκτατικά σχέδια της Εθνικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Ο ”πόλεμος” για τους μισθούς του Δημοσίου, οι συστάσεις της Fitch για την ελληνική οικονομία, η άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, το Δ΄ ΚΠΣ, αλλά και τα επεκτατικά σχέδια της Εθνικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Προϋπολογισμός: Δέκα εντολές για την εμπέδωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στο δημόσιο τομέα περιέχει η εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την οποία δίνονται οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2006, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Μισθοί: Σε πλήρη αντίθεση έρχονται πλέον τα αιτήματα των εργαζομένων με τις επιλογές της κυβέρνησης αναφέρει Το Βήμα, το οποίο συμπληρώνει πως τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει πάγωμα των μισθών του Δημοσίου για το 2006, και η κυβερνητική πολιτική εστιάζεται στην περικοπή όλων των δαπανών, οι εργαζόμενοι διεκδικούν διορθωτικές αυξήσεις αφού διαπιστώνουν ότι ο πληθωρισμός έχει σημαντικά ”ξεφύγει”.

Διορθωτικό ποσό 1,5% λόγω του αυξημένου ΦΠΑ (9% και 19%) και της έκρηξης της ακρίβειας και του πληθωρισμού ζητεί η ΓΣΕΕ σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Fitch: Άσχημα μαντάτα μας έφερε ο διευθυντής του τμήματος πιστοληπτικών αξιολογήσεων της Fitch κ. Κρις Πράις, αναφέρει Το Βήμα, το οποίο επισημαίνει πως ο ξένος οίκος μας απειλεί με νέα υποβάθμιση.

Σαφή προειδοποίηση ότι αν δεν υποχωρήσει το έλλειμμα κάτω από το 3% στο τέλος του 2006 η χώρα κινδυνεύει με υποβάθμιση, απηύθυνε ο Κρις Πράις για την Ελλάδα αναφέρει η Ημερησία.

Βασικός Μέτοχος: Επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έστειλε χθες το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία ζητεί από την Αρχή να του γνωστοποιήσει τις περιπτώσεις συγχρηματοδοτούμενων με την ΕΕ έργων στις οποίες δεν εκχώρησε πιστοποιητικό διαφάνειας, με σκοπό να επιστραφούν τα κονδύλια, τονίζει η Ναυτεμπορική.

ΔΛΠ: Στο Λονδίνο παίρνονται σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για την τελική επιλογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, που θα εφαρμόζονται σε όλες τις μη εισηγμένες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων 70 χωρών, επισημαίνει το Κέρδος.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Και οι οδοντίατροι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς φαίνεται ότι χρέωναν τους ασθενείς τους βάσει τιμοκαταλόγου που είχαν καταρτίσει οι κατά τόπους σύλλογοί τους αναφέρει η Καθημερινή.

Εξαγωγές: Οι ελληνικές εξαγωγές προς τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων στην περίοδο 1993-2004 σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, ενώ οι εισαγωγές σχεδόν πενταπλασιάστηκαν, αλλά η αξία των εισαγωγών είναι χαμηλότερη από την αξία των εξαγωγών, σημειώνει το Κέρδος.

ΚΠΣ: Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση οριστικής διαπραγματευτικής τακτικής για τα κονδύλια που θα λάβει από το Δ΄ ΚΠΣ, ενώ απομένουν λίγες εβδομάδες μέχρι την κρίσιμη κατανομή των πόρων τονίζει η Ημερησία.

Εθνική: Μονόδρομο χαρακτήρισε τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Εθνικής στη ΝΑ Ευρώπη ο πρόεδρος της τράπεζας, ο οποίος προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου θα είναι σαφώς υψηλότερα από αυτά του πρώτου τριμήνου του 2004, ενώ δήλωσε ότι αναμένει κυβερνητική πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό, σημειώνει Το Βήμα.

Παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία τονίζει πως επιδιώκεται με κάθε τρόπο λύση του Ασφαλιστικού.

ΟΤΕ: Πολιτική πύκνωση, συνάμα και αντιπολίτευση φαίνεται ότι προκαλεί η απόπειρα της κυβέρνησης για την κατάργηση του καθεστώτος μονιμότητας όσων εφεξής θα προσλαμβάνονται στον ΟΤΕ, αλλά και στις λοιπές ημικρατικές ΔΕΚΟ, μετά την εμπλοκή της διαπραγμάτευσης της διοίκησης του Οργανισμού με την ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει η Καθημερνή.

ΟΠΑΠ: Για τον Ιούλιο μετατίθεται η διάθεση μετοχών του ΟΠΑΠ σημειώνει η Εξπρές.

ΔΕΗ: Την κατασκευή τεσσάρων νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 1.600 MW προωθεί η ΔΕΗ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της θέσης της έναντι του επερχόμενου ανταγωνισμού, επισημαίνει η Καθημερινή.

Fashion Box: Ενισχύεται στα Βαλκάνια η Fashion Box, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 31% στο πρώτο τρίμηνο του 2005, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v