Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τράπεζες στο επίκεντρο - τάσεις συσσώρευσης

Θετική επίδραση στη γενικότερη ψυχολογία της αγοράς εκτιμούν οι αναλυτές πως θα έχουν τα ”ισχυρά” μεγέθη πρώτου τριμήνου της Eurobank, ενώ παράλληλα προβλέπουν τάσεις συσσώρευσης και χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

ΑΧΕ: Τράπεζες στο επίκεντρο - τάσεις συσσώρευσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θα διατηρηθούν οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως δεν προβλέπει σημαντικές αλλαγές στην εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η Σοφοκλέους.

Η Emporiki εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης ενδέχεται να ξεκινήσει τη συνεδρίαση ανοδικά, υποκινούμενος κυρίως αφενός από τη θετική εικόνα που αναµένεται να παρουσιάσουν οι ευρωπαϊκές αγορές και αφετέρου από τα ικανοποιητικά αποτελέσµατα α’ τριµήνου που ανακοίνωσε η Eurobank.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για μια ακόμη φορά η Εγνατία Finance, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι τραπεζικοί τίτλοι και κυρίως εκείνος της Eurobank (λόγω των ”ικανοποιητικών” μεγεθών πρώτου τριμήνου) θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο.

Στα ”ισχυρά” μεγέθη πρώτου τριμήνου της Eurobank αναφέρεται η Σίγμα Securities, η οποία εκτιμά πως θα προσδώσουν θετική ψυχολογία στην αγορά.

Στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Eurobank αναφέρεται και η Proton, η οποία, όμως, εκτιμά πως τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ”ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΕ και συνδικαλιστών ενδέχεται να βαρύνουν την ψυχολογία.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα, κατά 0,45%, έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης στο πλαίσιο ενός τεχνικού rebound, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η συναλλακτική δραστηριότητα, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, επικεντρώθηκε στις τραπεζικές μετοχές και στον ΟΠΑΠ, με τον όγκο των συναλλαγών να φτάνει στα 258 εκατ. ευρώ, κατά 67% υψηλότερα.

Ο FTSE-20 έκλεισε με κέρδη 0,54%, ενώ η Eurobank, η οποία ανακοίνωσε τα μεγέθη πρώτου τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης, κατέγραψε άνοδο 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v