Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάση από το placement της ΔΕΗ

Αναμφίβολα το placement της ΔΕΗ από τη Citigroup ξαναβάζει τη Σοφοκλέους στο ευρωπαϊκό παιχνίδι των προμηθειών και του ενδιαφέροντος. Λίγες εβδομάδες πριν από τη διάθεση του επόμενου πακέτου του ΟΠΑΠ, φαίνεται πως κάτι... αναζωογονείται στην αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μη (πολύ) αναμενόμενη κίνηση της ΔΕΗ και η ανοδική τάση στα διεθνή χρηματιστήρια μπορεί να αποτρέψουν την για μία ακόμη φορά υποχώρηση του Δείκτη προς τη στήριξη των 2.830 μονάδων.

Μετά μάλιστα τη χθεσινή κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το μήνυμα να αποστέλλεται εμφανώς προς κάθε κατεύθυνση, τη μετάθεση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Alpha, αλλά και την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων -σε αρκετές περιπτώσεις- το σκηνικό στην αγορά μπορεί να ξαναγίνει ενδιαφέρον.

Η διάθεση των 5,5 εκατ. μετοχών της ΔΕΗ (δες σχετικό θέμα) σε εύρος τιμής 20-20,6 ευρώ εξηγεί το χθεσινό κλείσιμο των 20,86 ευρώ. Μπορεί, όμως, να αποτελέσει μεσοπρόθεσμα ”ανάσα” για τον τομέα.

Το ενδιαφέρον είναι πως και μέσω αυτού του placement γίνεται ακόμη ένα βήμα από την πλευρά των αρμοδίων στο πλαίσιο της ουσιαστικότερης απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Η ανακοίνωση, χθες, καλών αποτελεσμάτων από τον όμιλο Μυτιληναίο, η επιστροφή κεφαλαίου 0,06 ευρώ από την Chipita, οι νέες προτεραιότητες της Intracom, οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της Eurobank, οδηγούν, μεταξύ άλλων, την Π&Κ να αναφερθεί σε σταδιακή αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος.

Μένει να δούμε στην πράξη κατά πόσο είναι δυνατή η σταδιακή αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος με ορίζοντα την εκ των ων ουκ άνευ επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

Για να λυθεί συν τοις άλλοις και ο... γόρδιος δεσμός του αναλογιστικού ελλείμματος της Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v