Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η παραίτηση του συμβούλου του Πρ. Παυλόπουλου, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής, υπό τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στην Ιαπωνία, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η παραίτηση του συμβούλου του Πρ. Παυλόπουλου, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής, υπό τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στην Ιαπωνία, είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Παυλόπουλος: Ζήτημα ηθικής τάξης τίθεται σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία από την ανάμιξη του κ. Θ. Χούπη, διευθυντή του γραφείου Τύπου του Π. Παυλόπουλου, σε υπόθεση με προσλήψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πρωταγωνιστής σκανδάλου με γαλάζιες προσλήψεις ήταν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος είχε στήσει εταιρία αξιολόγησης στελεχών στην οποία είχαν ανατεθεί εκατοντάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, αναφέρουν Τα Νέα.

ΟΟΣΑ: Οικονομική επιβράδυνση, υψηλό έλλειμμα Δημοσίου, ανεργία και πληθωρισμό προβλέπει στην τριετία 2005-2007 η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, προτείνοντας και ”αποκρατικοποίηση” των συντάξεων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Δημόσια Έσοδα: Στο 4,7% έπεσε στο τετράμηνο, από 5,3% που ήταν στο τρίμηνο, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων του Δημοσίου, ενώ ο ετήσιος στόχος είναι 11,4% τονίζει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Για επιχείρηση πειθούς Ιαπώνων επενδυτών κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία, που τονίζει πως οι κ. Αλογοσκούφης, Μπασιάκος, Δούκας, Λιάσκος έχουν μεταβεί στο Τόκιο με στόχο να εισρεύσουν ζεστά γεν στο Χ.Α.

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Χ.Α. και σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου διαπίστωσε η ελληνική αποστολή υπό τον Γ. Αλογοσκούφη που βρίσκεται στην Ιαπωνία, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμο – μαμούθ (και μηνύσεις) συνολικού ύψους 7,8 εκατ. ευρώ στον πρόεδρο, στον αντιπρόεδρο και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ρόκας επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για κατάχρηση εμπιστευτικής πληροφόρησης, αναφέρει Το Βήμα.

Ρεύμα: Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας ανακοίνωσε πακέτο εκτάκτων μέτρων που θα ισχύσει από αυτό το καλοκαίρι για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός γενικευμένου μπλακ-άουτ, σημειώνει η Ημερησία.

Τιμές: Στο μικροσκόπιο τίθεται όλη η αγορά, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαπιστώσει το επίπεδο του ανταγωνισμού και τον αντίκτυπο που έχει στον καταναλωτή.

Β. Ελλάδα: Η πολιτεία να αναδείξει το διεθνές εμπόριο ως άμεση προτεραιότητα της οικονομικής της πολιτικής και να ανακηρύξει το 2006 έτος εξωστρέφειας και εξαγωγών ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Ευαγ. Πλαλής, στην ετήσια γενική συνέλευση, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τηλεπικοινωνίες: Ανοικτός πόλεμος ξέσπασε στις τηλεπικοινωνίες αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο ΟΤΕ προανήγγειλε ότι θα διακόψει τα κυκλώματα όσων του χρωστούν.

Αύξηση του κύκλου εργασιών και των θέσεων εργασίας, ταυτόχρονα, με μείωση των τιμών έφερε η απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με την Καθημερινή.

”Βόμβα” πολλών μεγατόνων έριξε χθες στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ο ΟΤΕ, καθώς με ανακοίνωσή του στέλνει τελεσίγραφο – προειδοποίηση σε όσους εναλλακτικούς παρόχους του οφείλουν χρήματα ότι θα διακόψει τις συνδέσεις σε όσους του προκαλούν οικονομική ζημιά αφού εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο, αναφέρει Το Βήμα.

Γενική Τράπεζα: Αποκλείει την εξαγορά στην Ελλάδα η Societe Generale, προκειμένου να ενισχύσει τη Γενική Τράπεζα, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Μυτιληναίος: Στα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου των Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ και Αλουμίνιου της Ελλάδος αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

ΕΒΖ: Για κοινοτικό πλήγμα στην ΕΒΖ, λόγω της μείωσης από την ΕΕ των επιδοτήσεων στη ζάχαρη κάνει λόγο η Ημερησία.

ΟΛΠ: Με νέα διοικητική κρίση απειλείται ο ΟΛΠ, λόγω των πιέσεων του υπουργού Ναυτιλίας να προκαταλάβει αποφάσεις του Οργανισμού επισημαίνει η Ημερησία.

Chipita: Μεγάλη ανάπτυξη στη Ρωσία προσδοκά η Chipita, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v