Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο διόρθωσης

Η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου η οποία συνεχίζεται και την τρέχουσα εβδομάδα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων σημειώνει πως το ενδεχόμενο σημαντικής πτώσης του Δείκτη είναι περιορισμένο.

ΑΧΕ: Περιορισμένο το ενδεχόμενο διόρθωσης
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου θα εστιαστεί το ενδιαφέρον την τρέχουσα εβδομάδα σημειώνει η Marfin Analysis, σύμφωνα με την οποία η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να κινείται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος σημαντικής πτωτικής κίνησης.

Η Emporiki εκτιμά ότι η συµπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, θα καθορίσει σε µεγάλο βαθµό την εικόνα και της σηµερινής συνεδρίασης.

Παράλληλα, η Emporiki σημειώνει πως ο Γενικός Δείκτης µπορεί να διεκδικήσει υψηλότερα επίπεδα στο ξεκίνηµα, ενώ επισημαίνει πως κάποιες πιέσεις ενδέχεται να εµφανιστούν στην προσπάθεια κατοχύρωσης βραχυπρόθεσµων κερδών.

Στις επερχόμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα παραμείνει στην αναζήτηση κατεύθυνσης, ελλείψει σημαντικών καταλυτών.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities, η οποία εκτιμά πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στις εταιρίες που ανακοινώνουν τα μεγέθη τριμήνου αυτήν την εβδομάδα, όπως είναι οι: OTE, Cosmote, Γερμανός, Τράπεζα Πειραιώς, Φουρλής και ΚΑΕ.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως τα ”θετικά” αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Eurobank αποτελούν δέλεαρ για τη μετοχή, αλλά και για τον κλάδο, ενώ συμπληρώνει πως η εν λόγω τάση αναμένεται να διατηρηθεί και σήμερα.

Αυτό, εξηγεί η Εγνατία Finance, θα προσφέρει υποστήριξη για τον Γενικό Δείκτη, ώστε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, τα οποία και ενδέχεται, όμως, να κινητοποιήσουν τάσεις αποκόμισης κερδών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των μεγεθών πρώτου τριμήνου από ορισμένες σημαντικές επιχειρήσεις όπως είναι οι Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, ΟΤΕ, Cosmote και ΔΕΗ.

Η μεσοχρόνια τάση του ∆είκτη παραµένει ανοδική, αναφέρει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report, συμπληρώνοντας πως σε βραχυχρόνιο ορίζοντα η τιµή του ενδέχεται να επιχειρήσει τη δηµιουργία βάσης τιµών πάνω από την πρώτη περιοχή στήριξης, στις 2.890 µονάδες.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να δούµε τη συµπεριφορά του Γενικού ∆είκτη στην προαναφερθείσα στήριξη, καθώς η διατήρησή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω ανοδική πορεία των τιµών, καθώς θα ενισχύσει σηµαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών, ανοίγοντας το δρόµο έως την επόµενη περιοχή αντίστασης-στόχο, στο επίπεδο των 2.950 µονάδων, επισημαίνει η Omega Bank.

Συμπληρώνει, όμως, πως σε ενδεχόµενη αδυναµία διατήρησης των 2.890 µονάδων, η περιοχή των 2.840 µονάδων θα αποτελέσει στόχο της κίνησης, προκειµένου να επιχειρήσει η αγορά να κινηθεί εκ νέου ανοδικά.

Εξάλλου, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής διατηρεί τις ελπίδες να δοκιμάσει την περιοχή των 2.950 μονάδων, αν και οι διακυμάνσεις στους συναλλακτικούς όγκους δημιουργούν ερωτήματα ως προς το δέσιμο των τιμών.

Η ιδιαιτερότητα της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας (κλείσιμο παραγώγων Μαΐου) διατηρεί ένα σκεπτικισμό ως προς την επικράτηση των αγοραστών, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν σημαντικούς όγκους τεμαχίων σε κάθε ανοδική απόπειρα προς τις 2.950 μονάδες, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ η διάσπαση της εν λόγω βραχυπρόθεσμης περιοχής αντίστασης θα απαιτήσει συστηματική αύξηση του τζίρου προς τα 150 εκ. ευρώ και φυσικά τις ανάλογες θετικές ειδήσεις που θα συντηρούσαν το ενδιαφέρον και δεν θα είχαν αποκλειστική προέλευση από το εξωτερικό.

Από την άλλη η αίσθηση διόρθωσης που αναμένεται στις ανεπτυγμένες αγορές μάλλον θα επιβραδύνει την προσπάθεια ανάκαμψης, ενώ από πλευράς ειδήσεων το προσεχές διάστημα μάλλον αναμένεται φτωχό, όποτε οι όποιες κινήσεις θα πρέπει να υπαγορεύονται από συντηρητικότητα, καταλήγει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή 20 Μαΐου: Με άνοδο (1,22%) λόγω τεχνικής αντίδρασης έκλεισε η αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οι όγκοι των συναλλαγών διαµορφώθηκαν στα 173 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v