Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: Προβλέψεις 7 ΑΧΕ για μεγέθη πρώτου τριμήνου

Κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 6,9 εκατ. ευρώ - 7,7 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ) και 6 εκατ. ευρώ – 7,6 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι Eurobank, Emporiki, HSBC, Εγνατία, Π&Κ, Eurocorp και Marfin πως θα εμφανίσει ο όμιλος των ΚΑΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

ΚΑΕ: Προβλέψεις 7 ΑΧΕ για μεγέθη πρώτου τριμήνου
Κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 6,9 εκατ. ευρώ - 7,7 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ) και 6 εκατ. ευρώ – 7,6 εκατ. ευρώ (ελληνικά λογιστικά πρότυπα) εκτιμούν οι Eurobank, Emporiki, HSBC, Εγνατία, Π&Κ, Eurocorp και Marfin πως θα εμφανίσει ο όμιλος των ΚΑΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2005.

Τα ΚΑΕ ανακοινώνουν τα μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του 2005 με βάση τα ΔΛΠ σήμερα, 23 Μαΐου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά, στα οποία περιλαμβανόταν και η συμμετοχή των ΚΑΕ στην Εύσημον.

Για το σύνολο του 2005 πάντως και όπως είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ στις αρχές Μαρτίου, η διοίκηση των ΚΑΕ αναμένει ενοποιημένες πωλήσεις 265-270 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 61-63 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο τρίμηνο του έτους πάντως, η Eurobank Securities εκτιμά πως τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου των ΚΑΕ αναμένεται να φτάσουν στα 7,7 εκατ. ευρώ.

Η Emporiki προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών στο τρίμηνο θα ανέλθει στα 40,3 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 8,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 7,1 εκατ. ευρώ.

Η Emporiki επισημαίνει πως τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιµα µε τα αντίστοιχα περυσινά, στα οποία περιλαμβανόταν και η θυγατρική εταιρία Εύσηµον αφενός και αφετέρου καθώς ήταν καταρτισµένα µε βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Παράλληλα, η Emporiki υπενθυμίζει πως τα ΚΑΕ θα πραγµατοποιήσουν την ετήσια γενική συνέλευση των µετόχων στις 27 Μαΐου, όπου και θα προταθεί η διανοµή µερίσµατος 0,70 ευρώ ανά µετοχή για τη χρήση του 2004.

Εξάλλου, η HSBC αναμένει για το τρίμηνο ενοποιημένες πωλήσεις αυξημένες κατά 12,1% στα 38,9 εκατ. ευρώ, EBITDA ενισχυμένα κατά 7,6% (στα 8 εκατ. ευρώ) και κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας βελτιωμένα κατά 7,5% στα 6,9 εκατ. ευρώ.

Αύξηση 7% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθει στα 37 εκατ. ευρώ (με βάση τα ΔΛΠ) και άνοδο 6,5% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, στα 7,3 εκατ. ευρώ προβλέπει για το πρώτο τρίμηνο των ΚΑΕ, η Εγνατία Finance.

Οι προβλέψεις με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

Στα 6 εκατ. ευρώ - 7,6 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι Π&Κ, Eurocorp και Marfin πως θα διαρφωθούν τα κέρδη προ φόρων των ΚΑΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Αναλυτικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως τα μεγέθη των ΚΑΕ, με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη 15% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 37,9 εκατ. ευρώ, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται η κατά 38% συμμετοχή της Εύσημον, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να παρουσιάζουν κάμψη 11% στα 6,7 εκατ. ευρώ.

Εξαιρουμένης της Εύσημον η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει ενίσχυση της τάξης του 15% στα ενοποιημένα έσοδα και κέρδη, σε συνέχεια της αύξησης της επιβατικής κίνησης.

Ωστόσο, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το πιο ”αδύναμο” για τα ΚΑΕ, καθώς συμβάλλει κατά λιγότερο από 10% στα ετήσια κέρδη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Eurocorp (με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα) ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 35 εκατ. ευρώ, τα EBITDA του ομίλου στα 7 εκατ. ευρώ και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων στα 6 εκατ. ευρώ.

Πωλήσεις ύψους 38,6 εκατ. ευρώ, EBITDA 8,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους 7,6 εκατ. ευρώ προβλέπει για το πρώτο τρίμηνο (με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) των ΚΑΕ η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως δεν υπάρχουν συγκρίσιµα νούµερα εξαιτίας της αποενοποίησης της Efsimon, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως η εξέλιξη της κίνησης είναι ένας βασικός παράγοντας στον οποίο πρέπει να δοθεί σηµασία.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis σημειώνει πως η κίνηση στο ∆ιεθνές Αεροδρόµιο Αθηνών, το οποίο αποτελεί το 31% των εσόδων της µητρικής, αυξήθηκε κατά 8,2% το πρώτο τρίµηνο του 2005, ευνοούµενο και από την ηµεροµηνία εορτασµού για το Καθολικό Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v