Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφυπνίζεται η Σοφοκλέους

Θετικές ενδείξεις καταγράφονται στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, τόσο σε επίπεδο συναλλαγών όσο και στην απόδοση συγκεριμένων τίτλων και κλάδων. Καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών και της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, ολοκληρώνεται η διαδικασία συσσώρευσης, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρουσες ενδείξεις και θετικά μηνύματα καταγράφονται ειδικά στη σημερινή συνεδρίαση.

Στοιχεία χρήσιμα για τη συνέχεια, εάν υποτεθεί πως κυρίως το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα πρέπει να επιλυθεί το αργότερο στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Με αυτή την προσέγγιση θα πρέπει να διερευνηθεί η σύνθεση των αγοραστών χθες στην Πειραιώς, σήμερα στην Εμπορική και ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα σε άλλους επιλεγμένους τίτλους του FTSE-20.

Eάν οι ”βραχυπρόθεσμοι παίκτες” έχουν την εκτίμηση (ή τη διαβεβαίωση) πως επίκειται συνολικότερη ρύθμιση των καίριων εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν στις τράπεζες και τον ΟΤΕ, δεν αποκλείεται να λαμβάνουν διακριτικά θέσεις σε ένα ”παιχνίδι προεξόφλησης”.

Ξεκαθαρίζουμε πως μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις και κάποια πρώτα στοιχεία και όχι κάτι συνολικότερο ή δεδομένο.

Και αυτό γιατί οι μέχρι στιγμής κινήσεις συγκεκριμένων ”παικτών” περιορίζονται σε 3-4 μετοχές το πολύ, ενώ ”σηματωρό” αυτής της τάσης θεωρούμε τη ΔΕΗ.

Δεδομένου ότι στο τελευταίο placement ενεπλάκησαν δύο πανίσχυροι και με προσβάσεις ξένοι ”παίκτες” (Citigroup, Fidelity), η δε τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 20,2 ευρώ, ο τίτλος της Επιχείρησης καθίσταται εκ των πραγμάτων... αντικείμενο παρακολούθησης.

Στη μετοχή της ΔΕΗ θα φανεί σε τι είδους αναδιάταξη των θέσεών της προχωρά η Fidelity και αν στη ΔΕΗ ”επενδύονται” προσδοκίες υπεραξιών.

Κατά πάσα πιθανότητα, όλα αυτά θα έχουν αποσαφηνιστεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη – Τετάρτη.

Δεν είναι τυχαίο, όμως, ότι την ίδια περίοδο πληθαίνουν οι θετικές αναλύσεις ισχυρών ελληνικών χρηματιστηριακών για μετοχές εταιριών του μεσαίου χώρου, ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία η διάθεση πακέτου του Σαράντη, καταγράφεται υψηλή τιμή τετραετίας για τη Μέτκα, υπάρχει ζήτηση σε επιλεγμένες μετοχές των κατασκευών, του εμπορίου, αλλά και της ακτοπλοΐας (μετά την είσοδο του Απ. Βεντούρη στη ΝΕΛ).

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η μακρόσυρτη με τάση διολίσθησης σε μετοχές του ”20άρη” συσσώρευση του Γ.Δ. οδηγεί προς την εκτόνωση (είτε ανοδική είτε καθοδική) της αγοράς.

Δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια για την επίλυση καίριων εκκρεμών ζητημάτων στενεύουν απελπιστικά, θέλουμε να πιστεύουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε πιθανή έξοδο από το κανάλι συσσώρευσης, με πιθανή την ανοδική αντίδραση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v