Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Tύπος της Τρίτης

Στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, στο δημόσιο χρέος του πρώτου τριμήνου, στο αναπτυξιακό έλλειμμα της ευρωζώνης, αλλά και στη μετατροπή του ομίλου Μυτιληναίου σε συμμετοχών, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Tύπος της Τρίτης
Στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο, στο δημόσιο χρέος του πρώτου τριμήνου, στο αναπτυξιακό έλλειμμα της ευρωζώνης, αλλά και στη μετατροπή του ομίλου Μυτιληναίου σε συμμετοχών, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Καραμανλής: Απαντήσεις στις κατηγορίες περί ”ακινησίας” και ”ολιγωριών” θα επιχειρήσει να δώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Μεταρρυθμίσεις: Το επιτελικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί το κρίσιμο τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο εξέτασε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, αναφέρει η Καθημερινή, επισημαίνοντας πως στόχος του πρωθυπουργού είναι να εμφανιστεί στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης έχοντας έως τότε αντιμετωπίσει επιτυχώς τα ανοιχτά θέματα της οικονομίας.

Δημόσιο Χρέος: Κατά 3,31 δισ. ευρώ αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2005 το δημόσιο χρέος και ανήλθε στο τέλος Μαρτίου στα 204,56 δισ. ευρώ, αναφέρει η Καθημερινή.

S&P: Απαισιόδοξες προβλέψεις για το δημόσιο έλλειμμα στο -4,3% φέτος, -3,5% του χρόνου και -3,1% το 2007 κάνει σε νέα μελέτη του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα αναπτυχθεί το 2005 με ρυθμό 2,8%, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΟΟΣΑ: Δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία θα περιέχει σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας η έκθεση του ΟΟΣΑ που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

Ευρωζώνη: Έλλειμμα ανάπτυξης αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, καθώς οι εκτιμήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, αναφέρουν μέτρια επίδοση, επισημαίνει η Καθημερινή.

Τράπεζες: Οι αναλυτές της Alpha Finance προβλέπουν ότι οι ευκαιρίες για όσους επιχειρήσουν να δραστηριοποιηθούν στην τραπεζική αγορά Ρουμανίας και Βουλγαρίας είναι σχετικά περιορισμένες, σημειώνει το Κέρδος.

Δάνεια: Η ελληνική αγορά ακινήτων βρίσκεται ακόμη στην αρχική της φάση απογείωσης και έχει πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς τα ενυπόθηκα χρέη των νοικοκυριών της Ελλάδας είναι πολύ περιορισμένα με μηδαμινούς πιστωτικούς κινδύνους για τις τράπεζες, αναφέρει το Κέρδος.

Δολάριο: Η αβεβαιότητα για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που σαρώνει την Ευρώπη στέλνει το ευρώ ολοένα και χαμηλότερα έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με Το Βήμα.

Ασφαλιστικό: Τη διασφάλιση των όρων του ανταγωνισμού σε σχέση με το Ασφαλιστικό των τραπεζών ζητεί η Κομισιόν, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως στο Μέγαρο Μαξίμου χθες συζητήθηκε το πρόβλημα του ΟΤΕ και της Εμπορικής.

Ρήξη στους κόλπους της ΟΤΟΕ δημιουργήθηκε με τη χθεσινή κίνηση του αναπληρωτή γραμματέα Δημ. Φωτόπουλου, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από αυτή της πλειοψηφίας, σημειώνοντας πως η ΟΤΟΕ πρέπει να αποδεχτεί την πρόταση των τραπεζών και η μορφή του Ενιαίου Ταμείου να είναι ΝΠΔΔ και όχι ΝΠΙΔ, τονίζει η Εξπρές.

Τουρισμός: Αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα από την Ιαπωνία, σε ποσοστό 10%, αναμένεται φέτος σε σχέση με πέρυσι, όταν συνολικά επισκέφτηκαν τη χώρα μας 80.000 Ιάπωνες τουρίστες, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Καθώς οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών εισέρχονται στην τελική ευθεία, η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει εγγυήσεις από τους υποψήφιους αγοραστές ότι υπάρχουν επαρκή κεφάλαια που θα εξασφαλίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης, επισημαίνει Το Βήμα.

ΟΠΑΠ: Επισπεύδονται οι διαδικασίες μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ και εντός των ημερών πρόκειται να συνέλθει η διυπουργική επιτροπή για να ανάψει το πράσινο φως, σημειώνει Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο οι δημόσιες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις 15-17 Ιουλίου.

Εμπορική: Για ραγδαίες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό της Εμπορικής κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η τράπεζα εξετάζει τη μείωση της καθαρής θέσης κατά 750 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 42-43 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα ενοποιημένα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο πρώτο τρίμηνο του 2005, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μυτιληναίος: Στη μετατροπή του ομίλου Μυτιληναίου σε συμμετοχών αναφέρεται η Καθημερινή, που παράλληλα συμπληρώνει πως για το 2005 ο τζίρος των εταιριών του ομίλου εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 1 δισ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: Σε κοινοπραξία στην Αίγυπτο για πετρελαϊκές έρευνες πρόκειται να εισέλθουν τα ΕΛΠΕ, τονίζει Το Βήμα.

ΚΑΕ: Στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των ΚΑΕ αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Λούλης: Στα επίπεδα των 142 εκατ. ευρώ αναμένεται ότι θα ανέλθουν φέτος οι πωλήσεις του ομίλου Λούλη, σημειώνει η Καθημερινή, που παράλληλα συμπληρώνει πως ώθηση στις πωλήσεις θα προσδώσει η αγορά των Τιράνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v