Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιμπολογήματα...

Στο +1,7% η μετοχή της Alpha Bank, συντηρείται πέριξ των 1.920 μονάδων ο FTSE-20, ενώ από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση τη μερίδα του λέοντος συνεχίζει να κλέβει ο όμιλος Μυτιληναίου. Κέρδη για Intracom, Hyatt και 3Ε.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανεβαίνουν οι ”στροφές” για τη μετοχή της Alpha Bank (1,7%), αντιδρά προς τις 2.896 μονάδες ο Γ.Δ.

Πέραν των όσων συμβαίνουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, θεωρείται άξια αναφοράς η πέραν του αναμενόμενου αντίδραση της Μέτκα και ελάχιστων ακόμη τίτλων από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στη μετοχή της Μέτκα παρατηρείται πως από τα χαμηλά ημέρας των 6,4 ευρώ ανακτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών, για να διαμορφωθεί σταδιακά στη συνέχεια υψηλότερη τιμή προς τα 6,64 ευρώ.

Καλύτερη του αναμενόμενου και η αντίδραση του Μυτιληναίου, ενώ στη μετοχή του Αλουμινίου η πίεση κατά 4,15% περιορίζεται στα 60 λεπτά (έναντι μερίσματος 1 ευρώ).

Με αφορμή την περίπτωση Μέτκα διαπιστώνεται πως και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου υπάρχει επιχειρηματικός σχεδιασμός, πτώχευση, δέλεαρ και κίνητρο, η ζήτηση παραμένει σταθερή.

Ακόμη και τις τελευταίες δύο ημέρες που... το γνωστό και μη εξαιρετέο αμοιβαίο κεφάλαιο προχώρησε σε σημαντική ρευστοποίηση θέσεων. Προφανώς άλλοι θεσμικοί απορροφούν την προσφορά.

Η μετοχή της Chipita διαμορφώνεται πέριξ των 2,45 ευρώ, με τις συναλλαγές να παραμένουν ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην επικείμενη γενική συνέλευση είναι και το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου κατά 0,06 ευρώ.

Μία άλλη περίπτωση που δίνει κέρδη τις τελευταίες ημέρες, της Ατέρμων, έρχεται να επιβεβαιώσει τη γενικότερη διάθεση που υπάρχει για αξιοποίηση των έστω λίγων ευκαιριών.

Η μετοχή της Ατέρμων ενισχύεται κατά 7,14% και διαμορφώνεται στα 0,45 ευρώ.

Ανάλογες περιπτώσεις που αξίζει να προσεγγιστούν, είτε μεσοπρόθεσμα είτε και βραχυπρόθεσμα, ευτυχώς, υπάρχουν στην αγορά.

Μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα ήταν επιθυμητή η περαιτέρω αποσαφήνιση της τάσης, καθότι θεωρούμε ως αναγκαία συνθήκη μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση τη διαμόρφωση (ή όχι) φοράς προς τις 2.940 μονάδες.

Το αν κάτι τέτοιο, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, είναι εφικτό, θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι και αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v