Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζει σχετικά η κυβέρνηση, οι συστάσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, αλλά και τα μεγέθη πρώτου τριμήνου των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιριών απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζει σχετικά η κυβέρνηση, οι συστάσεις και οι διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, αλλά και τα μεγέθη πρώτου τριμήνου των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιριών απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τετάρτης.

Ειρηναίος: Έκπτωτο κήρυξαν τον Ειρηναίο σημειώνει Το Βήμα, που επισημαίνει πως η Πανορθόδοξη Σύνοδος στο Φανάρι απέπεμψε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

ΟΟΣΑ: Νέα πρόσθετα μέτρα συνιστά ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του, ο οποίος προβλέπει έλλειμμα υψηλότερο από 3% του ΑΕΠ έως το 2010, αναφέρει η Ημερησία.

Δραματικές είναι οι διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, αναφέρει Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο ο διεθνής οργανισμός μιλάει για διάβρωση της ανταγωνιστικότητας και προτείνει άμεσα μέτρα.

Επιβράδυνση στο 2,8% βλέπει η ΟΟΣΑ σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία παράλληλα σημειώνει πως ο διεθνής οργανισμός πιέζει τα ευρωεπιτόκια με ”μαύρες” προγνώσεις.

Έλλειμμα: Κατά 76% αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο πρώτο τρίμηνο, λόγω αυξημένων δαπανών για τόκους και μείωσης κοινοτικών εισροών, σημειώνει η Ημερησία.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε πάλι ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας ότι το τεράστιο δημόσιο χρέος, το οποίο υπερέβη τα 204 δισ. ευρώ, ”έχει δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε”, επισημαίνει Το Βήμα.

Οικονομία: Ένα πρωτόγνωρο κύμα εργαζομένων – νεόπτωχων θα κληθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο να αντιμετωπίσει η χώρα, στην περίπτωση που η οικονομική ύφεση συνεχισθεί και τα επιτόκια αυξηθούν κατά μισή εκατοστιαία μονάδα, επισημαίνει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως το 20% των πολιτών ζει στο όριο της φτώχιας.

Ασφαλιστικό: Η σκληρή στάση της ΟΤΟΕ, η οποία απέρριψε τις προτάσεις των τραπεζιτών και παράλληλα προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε απεργίες αν υιοθετηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις ή μονομερείς λύσεις, σε συνδυασμό με την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, περιπλέκει τις εξελίξεις, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για να λύσει το γόρδιο δεσμό του Ασφαλιστικού της Εμπορικής και της εθελουσίας στον ΟΤΕ τονίζει η Ημερησία.

Η προσπάθεια επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών δεν ευοδώθηκε σημειώνει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως επιστρέφει στην αφετηρία και συγκεκριμένα στην Εμπορική Τράπεζα.

Σοφοκλέους: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ελέγχει το ξέπλυμα ”μαύρου” χρήματος στη χώρα μας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τράπεζες ανταποκρίνονται επαρκώς στις υποχρεώσεις τους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις συναλλαγές που γίνονται στη Σοφοκλέους, αναφέρει Το Βήμα, επικαλούμενο πληροφορίες.

ΣΕΒ: Άνοιγμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας θα πραγματοποιήσει κατά την αυριανή ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα περιγράψει επίσης το ευνοϊκό για επιχειρηματικές δράσεις περιβάλλον το οποίο διαμορφώνει η κυβέρνησή του, αναφέρει η Καθημερινή.

Την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος, προκείμενου να ανατραπεί το κλίμα απαισιοδοξίας που τείνει να παγιωθεί στην οικονομία, επισημαίνει η Εξπρές.

Ενισχύσεις: Ενισχύσεις μέχρι 45% θα εξασφαλίσουν οι μικρομεσαίες βιομηχανίες των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού τους, οι οποίες έχουν αποκλεισθεί με τον Αναπτυξιακό που ενισχύει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, αναφέρει το Κέρδος.

Σκάφη αναψυχής: Στα ”δίχτυα” των ΔΟΥ μπαίνουν 7.566 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, που δεν τα δήλωσαν πέρυσι, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικές: Νέο κύκλο σαρωτικών ελέγχων ασφαλιστικών εταιριών ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, προετοιμάζοντας τον κλάδο για την αξιολόγηση των χρηματοοικονομικών δεικτών, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Προχωρούν οι διαδικασίες για την εισαγωγή του Τ.Τ. στη Σοφοκλέους αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία εντός των ημερών η διοίκηση θα συναντήσει τους αναδόχους.

ΕΛΠΕ: Με την τεχνογνωσία της γερμανικής RWE, μιας από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες της Ευρώπης, θα λειτουργήσει ο μονάδα των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα καταστήσει τον Όμιλο τον πρώτο ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, επισημαίνει η Καθημερινή.

Imperio: Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς για την εξαγορά ποσοστού 24,136% των μετοχών της Imperio στην τιμή των 3 ευρώ ανά μετοχή προχώρησε χθες η κυπριακή Almati Services Ltd, συμφερόντων του κ. Ιωάννη Αρβανίτη, αναφέρει το Κέρδος.

Αποτελέσματα: Τα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου των Frigoglass και Notos Com σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v