Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στάση αναμονής-τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο

Στις τηλεπικοινωνίες, εν όψει της ανακοίνωσης σήμερα των μεγεθών πρώτου τριμήνου από την Cosmote, αλλά και στα ΕΛΠΕ εκτιμούν οι αναλυτές πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι φέρονται να τηρούν, όμως, στάση αναμονής.

ΑΧΕ: Στάση αναμονής-τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Με τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί και η σημερινή συνεδρίαση.

Η νευρικότητα και η έλλειψη κατεύθυνσης εξακολουθούν να παραµένουν τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία στην εικόνα που εµφανίζει η αγορά, αναφέρει η Emporiki, η οποία συμπληρώνει πως με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραµένει υποτονικό δεν πιστεύει ότι το κλίµα θα διαφοροποιηθεί κατά τη σηµερινή συνεδρίαση.

Στις τηλεπικοινωνίες προβλέπει η Σίγμα Securities πως θα στραφεί το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η Cosmote θα ανακοινώσει σήμερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, τα οικονομικά μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου των Cosmote και ΕΛΠΕ, αλλά και στις νομοθετικές ρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση γύρω από το Ασφαλιστικό εκτιμά η Proton Securities ότι θα εστιαστεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η συναλλακτική δραστηριότητα στη Σοφοκλέους, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου με βάση τα ΔΛΠ για πρώτη φορά, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance εξηγεί πως η εν λόγω τάση είναι ανάλογη με αυτή που παρατηρείται και στις ξένες αγορές, συμπληρώνοντας πως δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα, εκτός από τα ΔΛΠ καταλύτες για τη Σοφοκλέους σύμφωνα με την Εγνατία Finance είναι η επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών, η υλοποίηση της αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ, αλλά και η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως οι μετοχές των Cosmote και ΟΤΕ θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο εν όψει της ανακοίνωσης μεγεθών πρώτου τριμήνου, σήμερα για την Cosmote και αύριο για τον Οργανισμό.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης (κατά 0,42% και πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 2.900 μονάδων) ύστερα από μια συνεδρίαση ”ήπιων” τόνων και χαμηλών συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις τηλεπικοινωνίες και στην Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v