Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλήγμα στη... φημολογία

Οι διευκρινίσεις του Γ. Αλογοσκούφη αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θεωρούν τετελεσμένο γεγονός τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Credit Agricole για την Εμπορική ναι μεν αποσαφήνισαν το τοπίο, αλλά δημιούργησαν αναταράξεις στη μετοχή, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση πως το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι έχει μεταφερθεί και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι διευκρινίσεις του Γιώργου Αλογοσκούφη αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θεωρούν τετελεσμένο γεγονός τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Credit Agricole για την Εμπορική ναι μεν αποσαφήνισαν το τοπίο, αλλά δημιούργησαν αναταράξεις στη μετοχή που χάνει μέχρι και 4,5%.

Η ακραία άνοδος και την τελευταία μισή ώρα σημαντική πτώση μίας τραπεζικής μετοχής επιβεβαιώνει την τάση μεταφοράς ”κερδοσκοπικών κεφαλαίων” και προς την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Στις 14:20, με την αποσαφήνιση του θέματος άρχισε σταδιακά να επανακάμπτει η μετοχή, με τους αγοραστές να εμφανίζονται και πάλι προς τα 22,28 ευρώ.

Άμεση ήταν και η διακύμανση του Γ.Δ., ο οποίος μετά την υποχώρηση προς τα χαμηλά των 3.018,2 μονάδων, άρχισε να κερδίζει και πάλι έδαφος.

Είναι προφανές, όμως, πως το κερδοσκοπικό χρήμα, που κινείται ταχύτατα με βάση φήμες και μη ξεκάθαρες εκτιμήσεις, εκμεταλλεύεται τις αφορμές τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση.

Οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε στο χειρότερο σημείο της ημέρας, στο 1 προς 2,5, για να βελτιωθεί σταδιακά μετά τις 14:30.

Από τις μετοχές του FTSE-20, όπου οι αγοραστές παραμένουν σταθερά σε υψηλότερες τιμές, ξεχωρίζουν οι Coca Cola, Cosmote, Hyatt, ΔΕΗ, αλλά και Βιοχάλκο, Γερμανός, Ελληνικά Πετρέλαια.

Για τη συνέχεια, εκτιμούμε πως μετά την άρση της... παρεξήγησης θα αποκατασταθεί σταδιακά και πάλι η ισορροπία στην αγορά, με τον FTSE-20 να εμφανίζει περιθώρια αντίδρασης προς τις 1.700 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v