Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Θετικές οι τεχνικές ενδείξεις για Γ.Δ.

Πολλές πιθανότητες να διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα η ανοδική τάση, µε αποτέλεσµα την προσέγγιση των επόµενων αντιστάσεων στις 3.035, 3.050, ενδεχοµένως και στις 3.070 µονάδες, εντοπίζει η Εμπορική σε τεχνική της ανάλυση (12/4/2005). Τι μαρτυρά η τεχνική εικόνα των Alpha Bank και Εθνική.

Εμπορική: Θετικές οι τεχνικές ενδείξεις για Γ.Δ.
Πολλές πιθανότητες να διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα η ανοδική τάση, µε αποτέλεσµα την προσέγγιση των επόµενων αντιστάσεων στις 3.035, 3.050, ενδεχοµένως και στις 3.070 µονάδες, εντοπίζει η Εμπορική σε τεχνική της ανάλυση (12/4/2005), επισημαίνοντας ότι στα επίπεδα αυτά αναμένεται σταδιακή αύξηση της προσφοράς.

Για την ενδεχόμενη υπέρβαση των 3.100 μονάδων, η Εμπορική επισημαίνει ότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες στο κοντινό μέλλον, δεδομένων και των τρεχουσών ενδείξεων, αν και δεν µπορεί να αποκλεισθεί αν καλυτερεύσει η τεχνική εικόνα των ξένων αγορών. Σε περίπτωση υπέρβασής τους ωστόσο, τονίζεται πως ο αναλαµβανόµενος επενδυτικός κίνδυνος θα αυξηθεί υπέρµετρα σε σχέση µε την προσδοκώµενη απόδοση.

Σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα (έξι µήνες – εννέα µήνες) η Εμπορική διατηρεί την άποψη ότι η µέγιστη δυνατή τιµή είναι οι 3.300 µονάδες, ενώ θεωρεί ότι προτού σηµειωθεί ένα νέο σηµαντικό ανοδικό κύµα είναι πολύ πιθανό να προηγηθεί µια αξιόλογη συσσώρευση τιµών.

”Πιστεύουµε ότι στις επόµενες εβδοµάδες θα διατηρηθεί η αυξηµένη µεταβλητότητα στην αγορά (ενδεχοµένως σε ένα µέγιστο εύρος 300 περίπου µονάδων) και ωφεληµένοι θα είναι όσοι θα µπορέσουν να συγχρονισθούν µε τις γρήγορες εναλλαγές της τάσης”.

Ξεχωριστά για την Alpha Bank επιτεύχθηκε ο ελάχιστος ανοδικός στόχος του σχηµατισµού διπλής βάσης στα 28,60–28,80 ευρώ, τονίζει η Εμπορική. ”Αν η τιµή της µετοχής κατορθώσει να ξεπεράσει και την αντίσταση των 29,04–29,20 ευρώ (υψηλό έτους), τότε αυξάνονται σηµαντικά οι πιθανότητες επιτάχυνσης της ανοδικής τάσης και προσέγγισης των 30,40 ευρώ, όπου αναµένεται σηµαντική αύξηση της προσφοράς και πιθανή κορύφωση του µεσοπρόθεσµου ανοδικού κύµατος”, αναφέρεται.

Στην αντίθετη περίπτωση, που κορυφωθεί η άνοδος χαµηλότερα των 29,20 ευρώ, ενδέχεται η τιµή να υποχωρήσει σταδιακά προς τη στήριξη των 27,10 ευρώ, χωρίς να µπορεί να αποκλεισθεί και η περίπτωση κάλυψης του χάσµατος τιµών στα 26,46 ευρώ.

Οι αντιστάσεις τίθενται στα 29,20 και 30,40 ευρώ, ενώ η επόµενη αξιόλογη µακροχρόνια αντίσταση εντοπίζεται στα 33,50 ευρώ. Αντίθετα, η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στα 28,02 και οι επόμενες στα 27,10 και στα 26,04 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική, η Εμπορική αναφέρει ότι επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος της ανοδικής αντίδρασης που ήταν στα 28,48 ευρώ. Σε ενδεχόµενη επιτάχυνση της ανοδικής τάσης, αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα επόµενα επίπεδα αντίστασης εντοπίζονται στα 30 (υψηλό έτους) και 31 ευρώ. Σε µακροχρόνιο ορίζοντα, η επόµενη αξιόλογη αντίσταση εντοπίζεται στα 33,90 ευρώ. Σύμφωνα με την Εμπορική, οι στηρίξεις εντοπίζονται στα 27,20 και 26,10 ευρώ.

”Οι µεσοχρόνιοι ταλαντωτές κινούνται σε υπεραγορασµένες ζώνες τιµών, εµφανίζοντας παράλληλα αρνητικές αποκλίσεις. Οι ενδείξεις αυτές συνηγορούν στην υιοθέτηση επιφυλακτικής στάσης, καθώς για τις προσεχείς εβδοµάδες δεν µπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα προσέγγισης των 31 ευρώ, αλλά µια τέτοια εξέλιξη πιστεύουµε ότι θα ωθήσει τους τεχνικούς δείκτες σε ιδιαίτερα υπερτιµηµένες ζώνες τιµών”, καταλήγει η Εμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v