Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M.S.: Γιατί ο ΟΤΕ αρκείται στο 64% της Cosmote

Στο ερώτημα γιατί ο ΟΤΕ θα ενισχύσει το ποσοστό στην Cosmote έως το 64% και όχι στο 66,7% επιχειρεί να απαντήσει η Morgan Stanley, μεταξύ άλλων, μέσω έκθεσής της, με ημερομηνία 12 Απριλίου.

M.S.: Γιατί ο ΟΤΕ αρκείται στο 64% της Cosmote
Στο ερώτημα γιατί ο ΟΤΕ θα ενισχύσει το ποσοστό στην Cosmote έως το 64% και όχι στο 66,7% επιχειρεί να απαντήσει η Morgan Stanley, μεταξύ άλλων, μέσω έκθεσής της με ημερομηνία 12 Απριλίου.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley αναφέρει ότι κατά αυτό τον τρόπο ο ΟΤΕ καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον του, ενώ παράλληλα μεταφέρει και ένα μήνυμα προς τη διοίκηση της θυγατρικής κινητής τηλεφωνίας για τη σημασία του ισχυρότερου μετόχου.

Στην έκθεση της Morgan Stanley τίθεται τιμή-στόχος τα 16,3 ευρώ και σύσταση ”Overweight” για τη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ για τη μετοχή της Cosmote ο διεθνής οίκος θέτει τιμή-στόχο τα 15,3 ευρώ και σύσταση Equal-weight.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή για τον ΟΤΕ έχει τεθεί σε προηγούμενη έκθεση του διεθνούς οίκου με ημερομηνία 8 Μαρτίου 2005.

Εξάλλου, ο διεθνής επενδυτικός οίκος αναφέρεται σε συνέντευξη του προέδρου του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, στο Blοomberg σχετικά με την εισφορά περιουσιακών στοιχείων σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ στην Cosmote έναντι ρευστού αντί για μετοχές.

Bάσει αυτών των δηλώσεων η Morgan Stanley ξεχωρίζει ορισμένα σημαντικά, όπως αναφέρει, σημεία.

Ειδικότερα ο οίκος τονίζει ότι η πώληση των περιουσιακών στοιχείων έναντι ρευστού και όχι μετοχών πραγματοποιείται για φορολογικούς λόγους και κρίνεται θετική για την Cosmote.

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι στην περίπτωση που τα περιουσιακά στοιχεία πωληθούν έναντι μετοχών, τότε το goodwill που θα προκύψει από τη συναλλαγή θα φορολογηθεί 32%.

Αντίθετα, τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στα ταμεία του οργανισμού, αν για τη συναλλαγή χρησιμοποιηθεί ρευστό, θα φορολογηθούν μόνο αν επιστραφούν στους μετόχους, δεδομένο που η Morgan Stanley δεν θεωρεί πιθανό, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα η αύξηση της συμμετοχής του οργανισμού στη θυγατρική κρίνεται ως θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η ελκυστική αποτίμηση της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v