Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Εκτιμήσεις των ΑΧΕ για πρώτο τρίμηνο

Τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στα κέρδη που αναμένεται να παρουσιάσει η Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2005 (ύψους 120 εκατ. ευρώ), αλλά και στην ατζέντα της ετήσιας γενικής συνέλευσης σχολιάζουν οι Marfin, Proton, Εγνατία, Eurobank και Emporiki.

Alpha Bank: Εκτιμήσεις των ΑΧΕ για πρώτο τρίμηνο
Τα δημοσιεύματα του Τύπου (Ημερησία και εφημερίδα Χρηματιστήριο) που αναφέρονται στα κέρδη που αναμένεται να παρουσιάσει η Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2005, αλλά και στην ατζέντα της ετήσιας γενικής συνέλευσης σχολιάζουν στα σημερινά τους reports οι χρηματιστηριακές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Alpha Bank θα ανακοινώσει αύξηση 21-22% στα κέρδη του τριμήνου.

Ωστόσο, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Alpha Bank θα ανακοινωθούν με βάση τα ΔΛΠ δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά.

Εξάλλου, για τον όμιλο της Alpha Bank και με βάση την αναλογιστική μελέτη που έχει πραγματοποιήσει η Τράπεζα, το ύψος των υποχρεώσεων (προς τα Ασφαλιστικά της ταμεία) ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ, ενώ τα δημοσιεύματα σημειώνουν πως σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω ποσό πλησιάζει τα 300 εκατ. ευρώ, ποσό που θα περάσει στην καθαρή θέση του ομίλου.

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, οι μέτοχοι θα εγκρίνουν τη διανομή μερίσματος ύψους 0,72 ευρώ ανά μετοχή, ενώ παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί και η διανομή δωρεάν μετοχών, 2 νέες για κάθε 10 παλαιές.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως η πρόβλεψη για κέρδη ύψους 120 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2005 είναι ”λογική”, ενώ επισημαίνει πως η ετησία σύγκριση δεν έχει νόημα λόγω των διαφορετικών λογιστικών προτύπων.

Θεωρεί, όμως, πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δυο λογιστικών προτύπων στα αποτελέσματα της χρήσης πέραν από την καταγραφή του κέρδους ή της ζημιάς από την αποτίμηση του εμπορικού χαρτοφυλακίου σε τρέχουσες τιμές.

Η Marfin Analysis σημειώνει πως οι πιο σημαντικές διαφορές θα είναι στον ισολογισμό και κυρίως στα ίδια κεφάλαια λόγω της αποτύπωσης των υποχρεώσεων στα ασφαλιστικά ταµεία.

Ανάλογα των προβλέψεών του εκτιμούν και οι Proton Securities, Εγνατία Finance και Eurobank Securities πως είναι οι προβλέψεις για κέρδη ύψους 120 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο.

Από την άλλη, η Emporiki αναφέρει πως είναι υψηλότερα των δικών της προβλέψεων σύμφωνα με τις οποίες τα κέρδη της Alpha Bank θα διαμορφωθούν στα 116,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v