Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius: Στα 13 ευρώ η ”αντίσταση” της Motor Oil

Σαφείς ενδείξεις διατήρησης του ανοδικού momentum εντοπίζει στη μετοχή της Motor Oil η Fortius Finance σε τεχνική ανάλυσή της. Στα 0,85 ευρώ ανά μετοχή το προτεινόμενο μέρισμα. Τι εκτιμούν οι ΑΧΕ για το πρόγραμμα των επενδύσεων.

Fortius: Στα 13 ευρώ η ”αντίσταση” της Motor Oil
Σαφείς ενδείξεις διατήρησης του ανοδικού momentum εντοπίζει στη μετοχή της Motor Oil η Fortius Finance σε τεχνική ανάλυσή της, με ημερομηνία 13 Απριλίου, ενώ επόμενο σημείο αντίστασης καθορίζεται στα 13 ευρώ.

Οι περισσότεροι τεχνικοί δείκτες παραμένουν ”long” για τη μετοχή, ενώ ως σημείο στήριξης αναφέρεται το επίπεδο των 11,5 ευρώ.

”Τους τελευταίους μήνες η μετοχή της εταιρίας έχει πραγματοποιήσει σημαντική ανοδική κίνηση της τάξεως του 74%. Μάλιστα στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις και σε τιμές πάνω από τα 11,76 ευρώ έχει αυξηθεί σημαντικά ο όγκος συναλλαγών αφού έχουν αλλάξει ”χέρια” συνολικά 1,3 εκατ. τίτλοι της εταιρίας, κεντρίζοντας ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μας για την εν λόγω εισηγμένη”, αναφέρει η Fortius.

H μετοχή της Motor Oil ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 12ης Απριλίου στα 12,5 ευρώ.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Motor Oil σε παρουσίασή της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επενδύσεων για το διυλιστήριο της Κορίνθου, που θα ολοκληρωθεί στο γ΄ τρίμηνο του 2005 και θα κοστίσει περί τα 350 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρωινό report (13/4) της Eurobank Sec. οι εργασίες συντήρησης θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου, αλλά από το γ΄ τρίμηνο οι επενδύσεις θα αποδώσουν καρπούς. Το δυιλιστήριο θα παραμείνει ”κλειστό” για το μεγαλύτερο διάστημα του Απριλίου.

Για το α΄ τρίμηνο του 2005 τα αποτελέσματα της εισηγμένης εκτιμώνται από τη χρηματιστηριακή ως θετικά.

Εξάλλου το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή, όπως αναφέρεται στο πρωινό report της Marfin Analysis, θα είναι 0,85 ευρώ.

Στο θέμα αναφέρεται και η Εμπορική -στο πρωινό report της (13/4)- που επικαλείται δηλώσεις του κ. Τζαννετάκη, οικονομικού διευθυντή της Motor Oil, που τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στις επενδύσεις περιλαμβάνονται εγκατάσταση μονάδας υδρογονοπυρόλησης μαζί με μονάδα αποθείωσης ντίζελ υψηλής πίεσης, καθώς επίσης και βελτιώσεις στις υπάρχουσες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v