Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η αύξηση συναλλαγών

Οι δρομολογημένες, όπως όλα δείχνουν, εξελίξεις από το μέτωπο της Εμπορικής, πέραν της βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που τοποθετείται στο συγκεκριμένο τίτλο, ενδέχεται να διαμορφώσουν ανάλογη τάση και για τον FTSE-20. Στην περιοχή των 2.980 μονάδων φαίνεται πως διαμορφώνεται βάση στήριξης για το Γ.Δ., ενώ για την προσέγγιση, πόσο μάλλον για την υπέρβαση, των 3.000 μονάδων απαιτείται σημαντική αύξηση των συναλλαγών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Στήριξη” στις 2.980 μονάδες φαίνεται να βρίσκει ο Γ.Δ., επίπεδο που αντιστοιχεί στις περίπου 1.672 μονάδες του FTSE-20.

Με δεδομένες τις εξελίξεις από το ασφαλιστικό μέτωπο των τραπεζών, ειδικότερα και αμεσότερα όμως από αυτό της Εμπορικής, ο κλάδος παραμένει στο προσκήνιο.

Η μετοχή της Εθνικής, με κέρδη 2,34% χθες, έκλεισε στα 21,90 ευρώ, με τις Alpha, Εθνική, Πειραιώς να υποχωρούν και τη Eurobank να καταγράφει οριακά κέρδη.

Εάν οι πληροφορίες για την αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής είναι ακριβείς, τότε στη μετοχή διαμορφώνεται εκ των πραγμάτων επιθετικότερη βραχυπρόθεσμη τάση, τη στιγμή που η μέγιστη τιμή 52 εβδομάδων έχει διαμορφωθεί στα 26,52 ευρώ.

Στη μετοχή της Πειραιώς φαίνεται πως από τα χαμηλά των 14,2 ευρώ απορροφάται η μειούμενη προσφορά που εκδηλώθηκε με αφορμή την αποκοπή του μερίσματος.

Στα 14,76 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή του ΟΤΕ, με περιορισμένο όμως, χθες, το αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι που ισχύει και για το σύνολο της αγοράς.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η προσέγγιση της ”υψηλής τιμής” των 1,96 ευρώ για τη μετοχή του Ιατρικού Αθηνών, η J&P Άβαξ, που επιτέλους αντέδρασε από τα χαμηλά των 3,42 ευρώ, οι ΟΛΠ, Σιδενόρ, ΑΛΚΟ, Λύκος, ενώ από την υψηλότερη ξεχωρίζουν η αναμφίβολα εντυπωσιακή πορεία της Motor Oil, η διαμόρφωση της Τιτάν στα 20,88 ευρώ (έναντι 26,44 της κοινής) και των ΚΑΕ, που χθες ενισχύθηκαν κατά 3,86% στα 13,46 ευρώ.

Από τη βάση των 2.980 μονάδων φαίνεται πως χρειάζονται... νεότερα, μάλλον από το μέτωπο των τραπεζών, και σημαντική αύξηση των συναλλαγών για να είναι εφικτή η προσέγγιση των 3.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v