Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Tύπος της Τρίτης

Σε διάφορα θέματα της ελληνικής οικονομίας, όπως η πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και πιθανή έγκριση του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας από την Κομισιόν, στις πρωτοβουλίες για τον τουρισμό, αλλά και στα όσα είπε χθες ο κ. Σπ. Καπράλος για τη Σοφοκλέους αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Ο Tύπος της Τρίτης
Οικονομία: Στην υποχώρηση των δημοσίων επενδύσεων αναφέρεται η Ημερησία, κάνοντας λόγο για ”Βουτιά 1 δισ. ευρώ στις δημόσιες επενδύσεις” και στον υπέρτιτλο για ”Πλήγμα στην ανάπτυξη”. Στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη και στις νέες κινήσεις της Κομισιόν ”κατά” του βασικού μετόχου, καθώς όπως αναφέρει ήδη συντάσσεται η σχετική ”αιτιολογημένη γνώμη” της Επιτροπής.

”Πάγωσαν οι δημόσιες επενδύσεις” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του Βήματος Ανάπτυξη, ενώ ”Συρρίκνωση σε έσοδα και βιομηχανική παραγωγή” είναι ο βασικός τίτλος του Κέρδους.

”Με συστάσεις για Ασφαλιστικό η έγκριση Ecofin” γράφει η Οικονομική Καθημερινή, αναφερόμενη στην εκτιμώμενη έγκριση που θα δώσει σήμερα το συμβούλιο στο αναθεωρημένο ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

”Τολμά η κυβέρνηση” είναι ο βασικός τίτλος της Εξπρές, η οποία επισημαίνει την κυβερνητική πρόθεση να προχωρήσει ακόμη και χωρίς συναίνεση στις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία Αλογοσκούφη που πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα, κατά την οποία ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η ευθύνη για Ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις βαρύνει την κυβέρνηση. ”Ο Σρέντερ καθιερώνει συλλογικές, ο Αλογοσκούφης τις καταργεί” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, που προσεγγίζει το ίδιο θέμα από άλλη οπτική.

”Άδειες οικοδομής με νέο καθεστώς από το καλοκαίρι” τιτλοφορείται η Ναυτεμπορική, αναφέροντας στον υπέρτιτλο ”νόμος σκούπα του ΥΠΕΧΩΔΕ για σχέδια πόλης και χωροταξία”.

Σοφοκλέους: Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΧΑ, Σπ. Καπράλου, αναφέρεται το Χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος ”δηλώνει αισιόδοξος”. Όπως άλλωστε αναφέρεται στον υπέρτιτλο, από την αρχή του έτους εισέρευσαν 800 εκατ. ευρώ. Στο θέμα αναφέρεται και η Καθημερινή στο οπισθόφυλλό της, κάνοντας λόγο για ”μεγάλες προσδοκίες από το εξωτερικό”, αλλά και οι Ναυτεμπορική, Κέρδος, Ημερησία.

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει το νόμιμο δανεισμό (margin) στις χρηματιστηριακές συναλλαγές ”βλέπει” το επόμενο χρονικό διάστημα το Βήμα σε ”χτύπημα” στην πρώτη σελίδα του, με τίτλο ”νέο θεσμικό πλαίσιο για το Margin”.

Σκόπια: Το θέμα της νέας ονομασίας των Σκοπίων απασχολεί μεγάλο μέρος του πολιτικού Τύπου, ενώ φιγουράρει ως πρώτο θέμα στις Καθημερινή και Ελευθεροτυπία.

Τουρισμός: Στο νέο κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό αναφέρεται στο πρώτο της θέμα η Οικονομική Καθημερινή, υπογραμμίζοντας κάποιες από τις εξαγγελίες που έκανε χθες οι Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

”Αδήριτη ανάγκη η στροφή προς τον ποιοτικό τουρισμό” είναι ο σχετικός τίτλος του Κέρδους, ενώ για ”διευκολύνσεις για επενδύσεις στον τουρισμό” κάνει λόγο η Ναυτεμπορική.

Φορολογία: Στις αντικειμενικές τιμές ο ΦΠΑ ακινήτων, γράφει στην πρώτη σελίδα του το Βήμα Ανάπτυξη, ενώ το θέμα αποτελεί το βασικό θέμα του ενθέτου Οικονομία του Ελεύθερου Τύπου και φιλοξενείται και στο πρωτοσέλιδο της Οικονομικής Καθημερινής.

Hyatt: Καζίνο στα Τίρανα θα λειτουργήσει η Hyatt αναφέρει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι ανέλαβε την εκμετάλλευσή του για 15 χρόνια, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Βήμα Ανάπτυξη.

Ολυμπιακή: Δεσμευτική προσφορά προτίθεται να καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος η Aegean για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

ΑΕΓΕΚ: Έξοδο από την κρίση αναζητά η ΑΕΓΕΚ, λέει το Χρηματιστήριο, ενώ επισημαίνει ότι ενδέχεται να μεταβιβάσει το ποσοστό που έχει στην Εκτέρ.

ΕΥΔΑΠ: Νέες δραστηριότητες στο εξωτερικό και διείσδυση στην αγορά εμφιαλωμένων νερών γράφει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v