Συνεδρίαση ”συσσώρευσης” εκτιμούν οι ΑΧΕ

Συνέχεια της συσσώρευσης ”βλέπουν” για σήμερα οι ΑΧΕ εν αναμονή ορισμένων σημαντικών εξελίξεων, όπως η αναδιάρθρωση στον ΟΤΕ και η επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Συνεδρίαση ”συσσώρευσης” εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι αναμένεται για σήμερα: Συνέχεια της συσσώρευσης ”βλέπει” για σήμερα η Σίγμα στην πρωινή της ανάλυση, εκτιμώντας ότι η αγορά αναμένει την εμφάνιση πιθανών καταλυτών, όπως η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ή/και η επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

Για κλίμα συσσώρευσης κάνει λόγο και η Εγνατία στο πρωινό της report, ενώ επισημαίνει την έλλειψη σημαντικών νέων και τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Η ίδια εικόνα είναι πιθανόν να συνεχιστεί, αναφέρει, εν αναμονή εξελίξεων στο θέμα των τραπεζικών οφειλών προς τα Ταμεία, την αναδιάρθρωση του ΟΤΕ, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου σε ΔΛΠ. ”Μεσοπρόθεσμα”, λέει η χρηματιστηριακή, ”διατηρούμε τη θετική μας στάση έναντι τραπεζών και τηλεπικοινωνιών”.

Δεν αναμένει σημαντική ανάκαμψη των όγκων συναλλαγών η Marfin Analysis, σύμφωνα με το πρωινό της report, ενώ για συσσώρευση κάνει λόγο και η Proton.

Περισσότερο θετική εμφανίζεται η EFG Securities, αν και εκφράζει την εκτίμησή της για μια συνεδρίαση ”συσσώρευσης” πέριξ των τρεχόντων επιπέδων. Τα διεθνή χρηματιστήρια, αναφέρει, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση κατεύθυνσης.

Τι έγινε χθες: Οριακά υψηλότερα έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, ενώ τόσο η υψηλή όσο και η χαμηλή κεφαλαιοποίηση υποχώρησαν. Από τις τράπεζες που κινήθηκαν πτωτικά ξεχώρισε η Εμπορική, η οποία κέρδισε 2,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v