Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κεσάτια” στη Σοφοκλέους

Μόλις στα 60 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ο τζίρος στη Σοφοκλέους, εξέλιξη που δεν προσφέρεται για εξαγωγή ασφαλούς εκτίμησης για την τάση στην αγορά. Motor Oil, Cosmote ξεπερνούν σε συναλλαγές τραπεζικούς και άλλους τίτλους του FTSE-20. Αγοραστικό ενδιαφέρον σε Αβαξ, ΟΛΠ, Σιδενόρ και επιμέρους τίτλους του ”μεσαίου χώρου”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μικρή διόρθωση - σταθεροποίηση της αγοράς σε εύρος περίπου 20 μονάδων καταγράφει μέρος της εικόνας της αγοράς.

Στο 1 προς 2 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών, με τον FTSE-20 να υποχωρεί κατά 0,46% και τις χαμηλές συναλλαγές να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας.

Είναι άξιον αναφοράς πως αποτελεί χρηματιστηριακή... πρωτοτυπία η υπεραπόδοση μετοχής του FTSE-20 με συναλλαγές περισσότερες από τις τραπεζικές, που δεν ανήκει στον κλάδο–ατμομηχανή της αγοράς.

Από πλευράς απόδοσης και συναλλαγών, πρόκειται για τη Μotor Oil, με κέρδη και 3,5%, ενώ από πλευράς τζίρου κάτι ανάλογο συμβαίνει και για την Cosmote.

Παρατηρείται δηλαδή πως η εμπορευσιμότητα των μετοχών Εθνικής-Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Εμπορικής είναι (ανά τίτλο) λιγότερη από ό,τι σε ΜΟΗ και ΚΟΣΜΟ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, χρήζει προσοχής η μετά από καιρό αυξημένη εμπορευσιμότητα στη μετοχή της Αβαξ (+1,2%), Δέλτα Συμμετοχών (δες σχετικό θέμα), αλλά και Εγνατία, Ιατρικό Αθηνών, ΟΛΠ (στα 11,44 ευρώ), Σιδενόρ (και λόγω ΣΙΔΜΑ) στα 2,94 ευρώ.

Για την επόμενη ώρα, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η επιβεβαίωση της στήριξης των 2.970,5 μονάδων, με τρέχουσα διακύμανση στις περίπου 2.987 και μέχρι στιγμής υψηλότερη τιμή ημέρας τις 2.990 μονάδες.

Δεδομένου, όμως, του χαμηλού τζίρου, η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική, παρά το ότι την ερχόμενη Παρασκευή λήγει η σειρά Συμβολαίων μηνός Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v