Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Επιλεκτικό ενδιαφέρον και συσσώρευση

Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμούν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ δεν αποκλείεται και η αποκόμιση κερδών.

ΑΧΕ: Επιλεκτικό ενδιαφέρον και συσσώρευση
Τι αναμένεται για σήμερα: Σημείο-κλειδί για την πορεία της οικονομίας αλλά και της αγοράς παραμένουν οι ιδιωτικοποιήσεις αναφέρει η Σίγμα στο πρωινό της report, ενώ τονίζει ότι η εβδομάδα ξεκινά χωρίς σημαντικά νέα από το μέτωπο των διεθνών αγορών.

Πιθανότερο σενάριο θεωρεί από την πλευρά της η Marfin Analysis τη συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, αν και δεν αποκλείει την αποκόμιση κερδών.

Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον ”βλέπει” για τη συνέχεια η Egnatia, αν και εκτιμά ότι βραχυπρόθεσμα ο Γενικός Δείκτης δεν θα αποστασιοποιηθεί σημαντικά από τα τρέχοντα επίπεδα.

Νευρική εκτιμά η EFG Eurobank Sec ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, ενώ θεωρεί πιθανή την αποκόμιση κερδών, λόγω και της αδυναμίας στο εξωτερικό.

Η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ στην εβδομαδιαία της ανάλυση εντοπίζει τις 3.020 και τις 3.070 μονάδες ως τεχνικές ”αντιστάσεις” για το δείκτη, ενώ ”στηρίξεις” χαρακτηρίζει τις 2.990 και τις 2.880 μονάδες.

”Οι αγοραστές πλέον έχουν την μεγάλη ευκαιρία να επιτύχουν νεότερα υψηλά, καθώς η πλειοψηφική άποψη της αγοράς παραμένει ακόμα επιφυλακτική, ενώ παράλληλα το short interest έχει αυξηθεί σημαντικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια κίνηση που θα εξέθετε το περιθώριο αντοχής των δανεισμένων με τραπεζικά χαρτιά κωδικών, χωρίς βέβαια να υποτιμάται η βαρύτητα των επιπέδων των 3.000 μονάδων αλλά και η ταχύτητα ανάκαμψης που μπορεί να δελεάσει κάποιους στο να κατοχυρώσουν κέρδη”, αναφέρει η Πήγασος στο εβδομαδιαίο της report.

Τέλος, αναφέρει η Πήγασος, επισημαίνεται ότι την εβδομάδα αυτή κλείνουν οι σειρές παραγώγων για το μήνα Απρίλιο με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην συμπεριφορά του FTSE-20 πάνω από τις 1.700 μονάδες όπου σημαντικός αριθμός δικαιωμάτων άλλαξε χέρια.



Τι έγινε την Παρασκευή: Αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις, η Σοφοκλέους συνάντησε αντιστάσεις στην περιοχή των 3.000 μονάδων, για να κλείσει σχεδόν αμετάβλητη, αναφέρουν οι χρηματιστηριακές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v