Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονο φλερτ με τις 3.000 μονάδες

Με πλοηγό την υψηλή κεφαλαιοποίηση ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε στα επίπεδα των 3.000 μονάδων με κέρδη 1,07%, ενώ, παράλληλα, καταγράφηκαν επιλεκτικές κινήσεις (αγνώστου διαρκείας) στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό. Σημαντικά κέρδη για Εμπορική, Intracom και Coca Cola. Τα ”πακέτα”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδική συνεδρίαση με πλοηγό ως συνήθως την υψηλή κεφαλαιοποίηση και σε απόσταση κάποιες επιλεκτικές κινήσεις (αγνώστου διαρκείας) για το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

Αλλωστε το +1,81% του Τραπεζικού δείκτη, το +1,14% του FTSE και το –0,97% του δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας δείχνουν πρωταγωνιστές και υστερήσαντες.

Απόλυτα επιφυλακτικοί παραμένουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου συστήνοντας αυξημένη ρευστότητα, ενώ περισσότερο απαισιόδοξοι δείχνουν οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων επιμένοντας στις σημαντικές υποτιμήσεις αν και απομένουν μόλις 6 συνεδριάσεις για την λήξη των Σ.Μ.Ε. Απριλίου (!).

Τεχνικά η εικόνα επιτρέπει την απόλυτα συγκρατημένη αισιοδοξία, όμως απαιτούνται εξαιρετικά γρήγορες κινήσεις καθώς η ψυχολογία όσων δραστηριοποιούνται παραμένει ιδιαίτερα ευμετάβλητη, ενώ και το διεθνές κλίμα δεν δείχνει να παρέχει τα απαραίτητα εχέγγυα για παρατεταμένη ανοδική κίνηση.

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση δείχνουν να έχουν περιέλθει αρκετά ιδιωτικά χαρτοφυλάκια, αφού η πλειονότητα των τίτλων μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης συνεχίζουν να ”κοιτούν νότια”, ενώ η παρατεταμένη απαξίωση των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων αναμένεται να επιφέρει (αν δεν το έχει ήδη κάνει) ”κόκκινο συναγερμό” σε πολλά margins (!).

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ούτε ένας τίτλος με απώλειες μεγαλύτερες του 1% και απλά αρνητική μεταβολή για ΔΕΗ, Cosmote, Folli Follie.

Αντίθετα σε απόσταση ο θετικότερος πρωταγωνιστής η μετοχή της Εμπορικής, σχετικά κοντά οι Eurobank, Coca Cola, Ελ. Πετρέλαια, Ιντρακόμ, αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελ. Τεχνοδομική, ΗΥΑΤΤ, Τιτάνα και θετικό πρόσημο για Εθνική, Γερμανό, ΚΑΕ, ΟΤΕ, Motor oil.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, προσέκρουσε λίγο πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 3000 μονάδων (3001,2) και έκλεισε στις 2992 μονάδες με κέρδη 1,07%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 266 εκ. από τα οποία τα 95,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συνεχείς διακυμάνσεις στην αναλογία ανοδικών – πτωτικών (40 λεπτά πριν το κλείσιμο οι δεύτερες είχαν περάσει μπροστά), με τελικά 160 ανοδικές έναντι 111 πτωτικών μετοχών και για 18 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 6-17,95%.

Πέρασαν σήμερα μέσω του ΧΑ τρία (3) πακέτα της Cosmote στην τιμή των 14 ευρώ ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύουν το 2% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 120.000 τεμάχια της Μotor Oil στα 12 ευρώ, ένα πακέτο 100 τεμάχια της Rainbow στα 7,36 ευρώ και ένα πακέτο 12.194 τεμάχια του ΟΤΕ στην τιμή των 14,52 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 30.000 τεμάχια της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 28,30 ευρώ και ένα πακέτο 80.000 τεμάχια της Alpha Bank στην τιμή των 28,37 ευρώ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης πέρασε ένα πακέτο 60.000 τεμάχια της Coca-Cola 3E στα 20,93 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v