Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξύπνησε... πάλι η αγορά;

Ξανά στις 3.000 μονάδες ο Γ.Δ., καθώς υπεραντιδρά ο FTSE-20, ενώ ισχυροί ”παίκτες” επιβεβαιώνουν μέσω αγορών τους την παρουσία τους. Πακέτο 5,5 εκατ. τεμαχίων στην Cosmote, νέα ιστορικά υψηλή τιμή για τη Μotor Oil, ενώ ”αφυπνίζεται” κυρίως η υγιής μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η υπεραντίδραση του FTSE-20 (1,5%), έναντι του Γ.Δ. (1,3%), αποδίδει εύγλωττα την εικόνα της συνεδρίασης.

Με κατακόρυφα αυξημένες συναλλαγές, ένα ακόμη μεγάλο πακέτο μετοχών της Cosmote να καταλήγει στον ΟΤΕ, αυξημένους τζίρους σε Πειραιώς, Alpha, Μotor Oil και τη σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1,5 προς 1, η τεχνικής μορφής αντίδραση αποκτά βάθος και ενδιαφέρον.

Από τον FTSE-20, ξεχωρίζουν πέραν του διδύμου ΟΤΕ-Cosmote, η υπεραντίδραση των Πειραιώς, Eurobank, Εμπορικής, χωρίς να υστερεί η επιθετικότατη Coca Cola 3E.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί η κατά 2,7% αντίδραση της Τιτάν και η νέα ιστορικά υψηλή τιμή της Motor Oil, που φτάνει μέχρι και τα 12,12 ευρώ.

Είναι προφανές πως ισχυρότατοι παίκτες, με αυξημένη και πάλι τη συμμετοχή των ξένων, επανακάμπτουν στη Σοφοκλέους.

Το ενθαρρυντικό είναι πως πέρα των γνωστών τους τραπεζικών επιλογών το χαρτοφυλάκιό τους δείχνει να εμπλουτίζεται και με άλλους τίτλους.

Ανάλογη, όμως, είναι η μόχλευση στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου ξεχωρίζουν οι Elmec Sport στα 1,70 ευρώ (5,6%), Λύκος στα 3,34 ευρώ (2,5%), Σαράντης στα 5,74 ευρώ (2,5%), Φοίνιξ στα 2,15 ευρώ (6%).

Ειδικά για τη μετοχή του Φοίνικα, όλα ”παίζονται” στο ύψος της τιμής που θα γίνει το... υποχρεωτικό placement, προκειμένου να διερευνηθεί η διασπορά της θυγατρικής του ομίλου Εμπορικής στο τουλάχιστον 20%.

Επίσης, από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζει στα 2,51 ευρώ η Chipita, η Αστήρ Παλάς στα 5,34 ευρώ, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα ο όμιλος αναμένει την έκθεση του Συμβούλου, ΕΧΑΕ, Σιδενόρ, καθώς συμμετέχει κατά 45% στο ΜΚ της προς εισαγωγή θυγατρικής ΣΙΔΜΑ, και αρκετές ακόμη μετοχές, όπως Άκτωρ, Αβαξ, Εθνική Ακινήτων, Μαΐλλης, ΟΛΠ, Μέτκα, ΕΥΔΑΠ και άλλες.

Πρόκειται για μία καλή συνεδρίαση, όπου οι ισχυροί παίκτες επιβεβαιώνουν την παρουσία τους με τον πλέον θετικό, για το κλίμα και τη διάθεση των υπολοίπων, τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v