Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες

Από τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ μερίδα των αναλυτών προβλέπει συνέχιση των ρευστοποιήσεων. Στο επίκεντρο και οι τράπεζες.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο αποκρατικοποιήσεις και τράπεζες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη συνέχιση των ρευστοποιήσεων με έντονες πιέσεις αναμένει για το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν αποκλείεται λόγω των εξελίξεων σχετικά με την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων.

Στάση αναµονής εκ µέρους του επενδυτικού κοινού ενδέχεται να επικρατήσει κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, εκτιμά η Emporiki, καθώς -όπως εξηγεί- η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται.

Συνεπώς η συσσώρευση τιµών στα τρέχοντα επίπεδα µε

ελαφρώς πτωτικές τάσεις είναι το πιο πιθανό για τη σηµερινή συνεδρίαση, προσθέτει η Emporiki.

”Μικτή” εκτιμά η Eurobank Securities πως θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

Επιπρόσθετα, η Eurobank Securities σημειώνει πως ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής βραχυπρόθεσμα, ενώ συμπληρώνει πως η πορεία των διεθνών αγορών ενδέχεται να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης της εγχώριας αγοράς.

Οι εταιρίες που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μετοχοποιήσεων θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο, εκτιμά η Σίγμα Securities.

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνει η Eurocorp, η οποία συμπληρώνει πως οι εξελίξεις γύρω από το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων θα προσφέρουν πιθανότατα στήριξη στην αγορά.

Εξάλλου, μεταβλητότητα προβλέπει για σήμερα η Proton Securities με τον ΟΤΕ να είναι για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς φαίνεται να μειώνεται η απόσταση μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού και των εργαζομένων όσον αφορά στο πρόγραμμα εθελουσίας.

Τη διατήρηση του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος προβλέπει η Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά πως ενδέχεται να παρουσιαστούν ”σημάδια” αντίστασης για τον Γενικό Δείκτη, καθώς πλησιάζει το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων.

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρεται και στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία εκτιμά πως θα φέρει τη μετοχή της τράπεζας αλλά και του ευρύτερου κλάδου στο επίκεντρο, ενώ συγχρόνως η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η ”αδυναμία” που εμφανίστηκε στη μετοχή της ΔΕΗ αναμένεται να υποχωρήσει.

Τι έγινε χθες: Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου παρατηρήθηκε μεταβλητότητα αναφέρει η Marfin Analysis.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως παρουσιάστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον στις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο, με τον όγκο των συναλλαγών να ενισχύεται κατά 7%, στα 206 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v