Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στη... μεταβλητότητα

Η επανεμφάνιση του φαινομένου της υψηλής μεταβλητότητας παραπέμπει σε δανεισμό τίτλων με σκοπό τις ”ανοιχτές πωλήσεις”, ενώ οι αγοραστές παραμένουν πέριξ των 1.657 μονάδων του FTSE-20. Υψηλές συναλλαγές στην Εθνική, υπό πίεση η ΔΕΗ και δευτερευόντως ο ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα των 2.950 μονάδων υποχωρεί ο Γ.Δ., μετά την εμφάνιση ”ανοιχτών πωλήσεων” την τελευταία μισή ώρα σε μετοχές κυρίως της ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και δευτερευόντως ΕΛΠΕ.

Η μετοχή της Εurobank διαμορφώνεται, λόγω μερίσματος σταθερά στα 24,14 ευρώ, καταγράφοντας τις απώλειες που εμφάνιζε και στην αρχή τα συνεδρίασης.

Έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, περίπου το τελευταίο ημίωρο, η αρχικά μεγαλύτερη απόδοση των Alpha, Εθνικής, με τις εντολές αγοράς να δίνονται για τον τίτλο της δεύτερης στα 22,94 ευρώ.

Είναι άξιον αναφοράς, πως οι εντολές στη συγκεκριμένη τιμή, για τη μετοχή της εθνικής, κυμαίνονταν ενιαία από 10 έως 20.000 τεμάχια ανά εντολή.

Εμφανίζονται, όμως, πωλητές κυρίως στον τίτλο της ΔΕΗ από τα 22,48 προς τα 22,46 ευρώ πιέζοντας μέχρι και 2,1% χαμηλότερα, δηλαδή στα 22,46 ευρώ τη μετοχή της.

Η διαμόρφωση και πάλι περιβάλλοντος έντονης μεταβλητότητας ενισχύει το δανεισμό τίτλων, τις πιθανότητες ενίσχυσης ”ανοιχτών πωλήσεων” τη στιγμή που οι ”αγοραστές” παραμένουν με εντολές τους πέριξ των 1.655-1.658 μονάδων (σε επίπεδο FTSE-20).

Για να έχει συνέχεια η καθαρά τεχνικής μορφής (και μόνο) αντίδραση του FTSE-20, θα πρέπει να απορροφηθεί η προσφορά που εκδηλώνεται τελευταία σε ΔΕΗ και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ.

Οι συναλλαγές στις 13:10 διαμορφώνονταν στα 88,3 εκατ. ευρώ με την εμπορευσιμότητα της Εθνικής να προσεγγίζει το 1 εκατ. τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v