Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξες οι ΑΧΕ - πιθανή αποκόμιση κερδών

Θετικό άνοιγμα προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, καθώς οι τελευταίες τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις δημιουργούν αισιοδοξία -όπως εξηγούν-, ενώ μερίδα αναλυτών προβλέπει σημάδια ”αντίστασης” καθώς ο Γ.Δ. πλησιάζει τις 3.000 μονάδες. Δεν αποκλείονται κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Αισιόδοξες οι ΑΧΕ - πιθανή αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, αν και δεν αποκλείει κινήσεις αποκόμισης κερδών σε συνέχεια της χθεσινής κίνησης της Σοφοκλέους.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities, η οποία επίσης προβλέπει θετικό άνοιγμα για τη Σοφοκλέους, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η ελληνική αγορά υποαπέδωσε τον τελευταίο μήνα έναντι των ευρωπαϊκών.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως η πρόσφατη ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί, με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, ενώ επισημαίνει πως το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για όλη την αγορά.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν σημάδια αντίστασης καθώς η αγορά πλησιάζει τις 3.000 μονάδες.

Συμπληρώνει πάντως πως η κίνηση της αγοράς τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία του Γενικού Δείκτη βραχυπρόθεσμα.

Τι έγινε χθες: Ανοδικά κινήθηκε χθες η αγορά, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, γεγονός το οποίο καταδεικνύει βελτιωμένη ψυχολογία, σημειώνει η Marfin Analysis, η οποία όμως συμπληρώνει ότι ο όγκος των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v