Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό μίνι ράλι στη Σοφοκλέους

Κέρδη κατά 2,5% σημειώνει στο μέσον της συνεδρίασης ο τραπεζικός δείκτης, παρασύροντας υψηλότερα των 2.950 μονάδων το Γενικό Δείκτη. Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν το μίνι ράλι των τραπεζών στο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στη συνάντηση των τραπεζών για το Ασφαλιστικό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το κατ’ αρχήν θετικό κλίμα που επικρατεί στη ”μεγάλη συνάντηση των τραπεζών για το Ασφαλιστικό”, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγο, αποτυπώνεται ανάλογα στην πορεία του κλαδικού δείκτη και την αντίδραση επιμέρους μετοχών.

Στο +2,6% ο τραπεζικός δείκτης, οδηγείται υψηλότερα από τις Εθνική (περίπου +3%), Eurobank (+2,7%), Πειραιώς (+2,7%), Alpha (+1,8%) και Εμπορική (+1,1%).

Σε αυτή την κίνηση προεξόφλησης παρασύρονται και άλλες μετοχές του FTSE-20, με ενδεικτικότερη την περίπτωση των Τιτάν, Motor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca-Cola και Hyatt, με αποτέλεσμα η υψηλή κεφαλαιοποίηση να ενισχύεται στις 13:50 κατά 2,2%, έναντι 1,9% του Γ.Δ.

Τόσο ο τζίρος όσο και η σχέση ανοδικών – πτωτικών ενισχύουν την εκτίμηση πως πέρα από την τακτική προεξόφλησης στη μέχρι στιγμής εκδηλούμενη αντίδραση υπάρχει ανάλογο υπόβαθρο.

Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v