Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Οι ΑΧΕ για την αύξηση συμμετοχής σε Cosmote

Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές από την πρόθεση του ΟΤΕ να αυξήσει τη συμμετοχή του στη θυγατρική του Cosmote κατά 5% εντός του Απριλίου. Πως σχολιάζουν Alpha Finance, Eurobank Sec, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Σίγμα Securities, Marfin Analysis και Eurocorp.

ΟΤΕ: Οι ΑΧΕ για την αύξηση συμμετοχής σε Cosmote
Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές από την πρόθεση του ΟΤΕ να αυξήσει τη συμμετοχή του στη θυγατρική του Cosmote κατά 5% εντός του Απριλίου.

Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ συμμετέχει στην Cosmote με ποσοστό 60%.

Ειδικότερα, η Alpha Finance εκτιμά πως πρόκειται για ”κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση” η οποία και καταδεικνύει τις προθέσεις του ΟΤΕ να ενισχύσει τις ταμειακές ροές του.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Alpha Finance σημειώνει πως τάσσεται υπέρ της κίνησης του Οργανισμού, συμπληρώνοντας πως διατηρεί τη θετική της άποψή για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Και η Eurobank Securities διατηρεί τη θετική της άποψή για τη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ στο πρωινό της report επισημαίνει πως η διατήρηση του ενδιαφέροντος του ΟΤΕ για την Cosmote προσφέρει στήριξη για τη μετοχή της θυγατρικής στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως αυξάνοντας τη συμμετοχή του στην Cosmote, ο ΟΤΕ μειώνει έμμεσα τον κίνδυνο της απώλειας μεριδίου αερόχρονου, ενώ παράλληλα διαμορφώνει τη συμμετοχή του στα περίπου δυο τρίτα του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του.

Ανάλογη της στρατηγικής του ΟΤΕ να αυξήσει τη συμμετοχή του στον βραχίονά του της κινητής τηλεφωνίας χαρακτηρίζει η Σίγμα Securities την πρόθεση του Οργανισμού.

Η Marfin Analysis υπενθυμίζει πως ο Οργανισμός έχει απορρίψει το σενάριο συγχώνευσης της θυγατρικής του, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά θέματα σε εκκρεμότητα (εθελουσία και αναδιοργάνωση), επισημαίνοντας παράλληλα πως μια περαιτέρω εξαγορά πιθανόν να χειροτέρευε την πιστοληπτική ικανότητα του.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Marfin Analysis, είναι πιθανόν να αναμένει κάποιος ότι ο ΟΤΕ θα προσπαθεί να αυξάνει τη θέση του στη θυγατρική του σε µέσο-µακροπρόθεσµο ορίζοντα, ώστε να αποκτήσει περαιτέρω έκθεση στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα και να µειώσει την αρνητική επίδραση από την πτώση της κίνησης στην σταθερή τηλεφωνία.

Η Eurocorp σημειώνει πως ο ΟΤΕ είναι αποφασισμένος να αυξήσει τη συμμετοχή του στη θυγατρική του, ενώ συμπληρώνει πως κατά την άποψή της ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε πλήρη απόκτηση της Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v