Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τεσταρίσματα” σε βαρύ κλίμα

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την αυτοκτονία του προέδρου της Ipirotiki και τη συνεπακόλουθη αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, αλλά και το προσωρινό ”λουκέτο” της Κεφαλαιαγοράς στη Βορειοελλαδική. Περνούν τα πακέτα της Παπαστράτος στη Γενική Τροφίμων. Σημαντικά κέρδη για Motor Oil, ΕΛΠΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που διεξάγεται μέσα σε βαρύ κλίμα, αφενός λόγω της είδησης αυτοκτονίας του προέδρου της Ipirotiki (το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής) και αφετέρου λόγω της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Βορειοελλαδική ΑΧΕΠΕΥ και της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Τεχνικά, ο Δείκτης πιθανότατα θα αναζητήσει την πρώτη στήριξη στην περιοχή των 2.855 - 2.850 μονάδων, ενώ μόνο σε περίπτωση ανοδικής διάσπασης της πρώτης αντίστασης που οριοθετείται στις 2.910 μονάδες οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους.

Ο τζίρος για τα πρώτα 55 λεπτά της συνεδρίασης μόλις και υπερβαίνει τα 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,5 εκατ. ευρώ αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια δύο ”πακέτα” της εταιρίας Γενική Τροφίμων (457.310 και 536.107 στην τιμή των 5,5 ευρώ, ποσοστό που κατείχε η εταιρία Παπαστράτος και το οποίο αγοράζει η εταιρία Δέλτα Συμμετοχών).

Από τις μετοχές του FTSE 20 τα σημαντικότερα κέρδη για τη Μότορ Οϊλ (εντυπωσιακή διαγραμματική απεικόνιση, ενώ όσοι ασχολούνται με τεχνική ανάλυση μετοχών εκτιμούν ότι πιθανή ανοδική διάσπαση των 11,5-11,6 ευρώ αναιρεί ουσιαστικά και το τελευταίο τεχνικό εμπόδιο), με κέρδη μίας ποσοστιαίας μονάδας τα Ελληνικά Πετρέλαια, θετικό πρόσημο για την Alpha Bank και αμετάβλητες Eurobank, Βιοχάλκο, Τιτάν.

Αντίθετα, με αξιοσημείωτες απώλειες Cosmote, ΚΑΕ, Intracom, Εμπορική και Πειραιώς και αρνητική μεταβολή με απώλειες μικρότερες της 1 ποσοστιαίας μονάδας για Εθνική, Γερμανό, ΔΕΗ, Coca-Cola 3Ε, Ελληνική Τεχνοδομική, Hyatt, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Folli Follie.

Άκρως απαισιόδοξη η μέχρι τώρα αναλογία ανοδικών-πτωτικών, με τις δεύτερες να είναι περίπου τριπλάσιες των πρώτων, ενώ όσον αφορά τα επιμέρους ίσως αξίζει προσοχής η κινητικότητα που επιδεικνύει η Ιντερτέκ, αλλά και οι σημαντικές απώλειες που καταγράφει από την αρχή της συνεδρίασης ο τίτλος της εταιρίας Χατζηιωάννου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v