Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ευμετάβλητη η αγορά

Ευμετάβλητη εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα είναι η εικόνα στη Σοφοκλέους, με την ψυχολογία να παραμένει ”εύθραυστη”. Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί στα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.

ΑΧΕ: Ευμετάβλητη η αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis αναφέρει πως δεν προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η αντίδραση που κατέγραψε η αγορά την Παρασκευή, καθώς –όπως επισημαίνει– κατά την άποψή της επρόκειτο για ένα τεχνικό rebound.

Ευμετάβλητη εκτιμά η Proton Securities πως θα παραμείνει η Σοφοκλέους, στην προσπάθειά της να βρει σημεία στήριξης στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Proton Securities συμπληρώνει πως οι τηλεπικοινωνίες θα βρεθούν στο επίκεντρο σε συνέχεια της πώλησης της ΤΙΜ Ελλάς σε επενδυτικά κεφάλαια.

Στις αποκοπές μερισμάτων που θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα εβδομάδα, οι οποίες και αναμένεται να δημιουργήσουν ρευστότητα, αναφέρεται η Σίγμα Securities.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως το ανοδικό rebound της Παρασκευής προσδίδει ορισμένα αισιόδοξα μηνύματα, επισημαίνει, όμως, πως η ψυχολογία παραμένει ευαίσθητη και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί βραχυπρόθεσμα περαιτέρω μεταβλητότητα.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι διεθνείς συνθήκες δεν προσφέρουν ιδιαίτερη στήριξη στην παρούσα φάση, με τις τιμές του πετρελαίου να καταγράφουν νέα υψηλά.

Οι αποτιμήσεις πάντως αρκετών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκονται σε ”ελκυστικά” επίπεδα τονίζει η Εγνατία Finance. Επιπλέον αναφέρει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων, ενώ η τάση αναμένεται να προέλθει από τις τραπεζικές μετοχές.

Η Omega Bank επισημαίνει στο εβδομαδιαίο report της πως για τη νέα χρηµατιστηριακή εβδοµάδα θα πρέπει να µελετηθεί η κίνηση του Γενικού ∆είκτη σε σχέση µε την πορεία των συναλλαγών, ενώ η κατασκευή σχηµατισµού βάσης τιµών στα τρέχοντα επίπεδα σε συνδυασµό µε τη διατήρηση των τιµών πάνω από την περιοχή των 2.880 µονάδων θα αποτελέσει αγοραστικό σήµα για τους επενδυτές µε βραχυπρόθεσµη επενδυτική στρατηγική.

Επίσης, η Omega Bank επισημαίνει πως ένδειξη ενίσχυσης των θέσεων θα αποτελέσει η αποφασιστική διάσπαση της πρώτης αντίστασης στην περιοχή των 2.950 µονάδων µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα επιβεβαιώσει την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσµου ανοδικού κύκλου που θα οδηγήσει τις τιµές πάνω από την περιοχή των 3.000 µονάδων.

Από την πλευρά της, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει στο δικό της εβδομαδιαίο report πως η περιοχή των 2.830 μονάδων λειτουργεί ακόμα ως ζώνη απορρόφησης της προσφοράς, ενώ αντίθετα η προσέγγιση των 2.950 μονάδων αποτελεί το κομβικό σημείο μεταστροφής ή μη της τρέχουσας ανοδικής αντίδρασης.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ παραμένει αισιόδοξη για τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη κίνηση της αγοράς, καθώς –όπως επισημαίνει- οι καταλύτες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα της αγοράς υπάρχουν, οι ξένες αγορές διατηρούν την επαφή με τα υψηλά τους, ενώ διαφαίνονται πλέον και τα πρώτα αποφασιστικά βήματα γραφής όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.

Τι έγινε την Παρασκευή 1η Απριλίου: Υψηλότερα κατά 1,34% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο πλαίσιο ενός rebound και σε συνέχεια της 3ημερης διόρθωσης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η μεταβλητότητα ήταν και πάλι το βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, ενώ συμπληρώνει πως ο FTSE-20 έκλεισε κατά 1,16% υψηλότερα καθοδηγούμενος από τον ΟΤΕ, την Εθνική και την Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Σε ανάλογη κίνηση επιδόθηκε και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 1,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v