Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση ασανσέρ στο κλείσιμο τριμήνου

Εντονότατες διακυμάνσεις καταγράφει η Σοφοκλέους, καθώς την τελευταία ώρα όχι μόνον αμβλύνεται η αγοραστική διάθεση, αλλά κυριαρχούν οι πωλητές, κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους. Πρόκειται, επισημαίνουν οι αναλυτές, για την τελευταία συνεδρίαση του μήνα και του τριμήνου και κατά συνέπεια δεν προσφέρει εμφανείς ενδείξεις για τη δυναμική και τη σύνθεση της τάσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει συγκριτικά χαμηλού κόστους η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς.

Βέβαια, η εικόνα σε ό,τι αφορά τη σχέση ανοδικών – πτωτικών και επιμέρους μετοχών επιβαρύνθηκε σταδιακά από τις 14:30 έως τις 15:10.

Η αναλογία διαμορφώθηκε σταδιακά στο 1,2 προς 1, οι αγοραστές σε Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank υποχώρησαν, με τη μετοχή μάλιστα της τρίτης να διορθώνει προς τα 26,26 ευρώ, ενώ παραμένει υψηλή η εμπορευσιμότητα στον τίτλο του ΟΤΕ.

Οι συναλλαγές στη μετοχή του Οργανισμού ξεπερνούσαν το 1 εκατ. τεμάχια, η τιμή διαμορφωνόταν στο εύρος 13,66-14,04 ευρώ και αρκετές ενδείξεις συντείνουν στην εκτίμηση πως τις επόμενες ημέρες ο ΟΤΕ θα παραμείνει στο επίκεντρο.

Στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, το ίδιο διάστημα, μέχρι τις περίπου 15:10, εκτονώθηκαν κάπως η διάθεση και η τάση σε μετοχές των Chipita, Αλουμίνιο, Γενική, Ακτωρ, θυγατρικές της Εθνικής και ορισμένους ακόμη τίτλους.

Με βάση τη μέχρι στιγμής (15:15) εικόνα της αγοράς δεν αποσαφηνίζονται, κατά την εκτίμησή μας, η δυναμική και η σύνθεση της αντίδρασης.

Πιθανό θεωρείται πως με... σύμμαχο και την αυριανή συνεδρίαση θα καταστεί περισσότερο σαφής η βραχυπρόθεσμη τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v