Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική αντίδραση - έντονη μεταβλητότητα

Έστω και η κατ’ αρχάς τεχνικής μορφής αντίδραση είναι απόλυτα καλοδεχούμενη. Κυρίαρχες είναι η μεταβλητότητα και η εναλλαγή προσήμων, ενώ ”επιθετικότερη” φορά διαμορφώνεται για Πειραιώς, Coca-Cola, Intracom. Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση τη θετική έκπληξη κάνει η Χ.Κ. Τεγόπουλος με επιστροφή κεφαλαίου 56 λεπτών ανά μετοχή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατ’ αρχάς τεχνικής μορφής η αντίδραση που φέρνει τον Γ.Δ. υψηλότερα των 2.900 μονάδων, σε κάθε περίπτωση όμως, καλοδεχούμενη από το σύνολο της αγοράς.

Εν πρώτοις, διαπιστώνεται πως οι συναλλαγές, συγκριτικά με τις τελευταίες δύο πτωτικές συνεδριάσεις, είναι κατά τι υψηλότερες στις Alpha, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, σημαντικά διευρυμένες για τη Eurobank και σταθερές σε Cosmote, Coca-Cola, Intracom.

Οι τελευταίες δύο μετοχές φαίνεται από τεχνικής πλευράς πως μαζί με την Πειραιώς διαθέτουν επιθετικότερη τάση, έναντι των υπολοίπων.

Το αν θα έχει συνέχεια η αντίδραση θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις της ερχόμενης εβδομάδας σε Ασφαλιστικό και εθελουσία, αν και μέχρι τότε φαίνεται πως παραμένουν είτε επανέρχονται στο προσκήνιο επιμέρους περιπτώσεις μετοχών από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Αναφερόμαστε βεβαίως στις: Chipita, η τιμή της οποίας διαμορφώνεται στα 2,42 ευρώ, Εγνατία με τιμή 2,63 ευρώ, ΔΟΛ στα 2,97 ευρώ, Μαΐλλης στα 4,04 ευρώ, Μυτιληναίος στα 7,68 ευρώ, Attica Group στα 2,94 ευρώ, ΕΧΑΕ στα 8,60 ευρώ.

Η θετική, όμως, έκπληξη της ημέρας έρχεται από τη Χ.Κ. Τεγόπουλος, καθώς με πρόσκληση των μετόχων της σε τακτική γενική συνέλευση μεταξύ άλλων αποφασίζει την επιστροφή κεφαλαίου 56 λεπτών ανά μετοχή με μετρητά στους μετόχους της.

Με βάση την τρέχουσα τιμή, καθώς η μετοχή ενισχύεται κατά 7,2%, το ποσό της επιστροφής διαμορφώνεται στο περίπου 21%.

Επιβεβαιώνεται και από αυτήν την κίνηση, αλλά και από άλλες που προηγήθηκαν, κυρίως όμως από όσες θα ακολουθήσουν, πως διάθεση από την πλευρά ορισμένων επιχειρηματιών υπάρχει.

Στην ίδια κατηγορία αποτίμησης, πρέπει να επισημανθεί η για μία ακόμη συνεδρίαση αυξημένη για τα δεδομένα τους εμπορευσιμότητα των θυγατρικών της Alpha Bank, η επαναπροσέγγιση των 3,30 ευρώ για τη Λύκος, τα 4,96 ευρώ της ΕΥΑΘ, η κατά 2,43% αντίδραση της Μπενρουμπή και ορισμένες ακόμη περιπτώσεις.

Για την επόμενη μία ώρα παρουσιάζει ενδιαφέρον κυρίως η διακύμανση του FTSE-20, καθώς απομακρύνεται και πάλι με εύρος σχετικής ασφάλειας από την περιοχή των 1.580 μονάδων, ευρισκόμενος σε διαπραγμάτευση σταθερά μεταξύ 1.604-1.625 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v