Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράθυμη... πτώση στην αγορά

Ο ιδιαίτερα περιορισμένος τζίρος παραπέμπει περισσότερο σε διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση. Σε ανάλογο πτωτικό ρυθμό κινούνται και άλλες ”περιφερειακές” αγορές, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank και Βιοχάλκο. Στο 1 προς 3 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρυθμό των υπόλοιπων ”περιφερειακών” αγορών κινείται και η Σοφοκλέους.

Ανάλογο το κλίμα, οδηγεί χαμηλότερα βασικούς δείκτες και μετοχές, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 3.

Οι συναλλαγές, πάντως, λιγότερες των 80 εκατ. ευρώ, στις 14:20 επιβεβαιώνουν την εικόνα της ράθυμης συνεδρίασης.

Οι συναλλαγές, για παράδειγμα, στον ΟΤΕ ήταν την ίδια ώρα στο μισό εκατ. τεμάχια, ενώ δεν ξεπερνούσαν τις 400.000 σε ΟΠΑΠ (-2,2%), Εθνική (-0,07%) και Alpha (0,37%).

Στη μετοχή της Πειραιώς οι εντολές δίνονταν στο εύρος των 14,06-14,38, ενώ θετικά κινούνταν Motor Oil, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Eurobank.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η αντίδραση της Chipita προς τα 2,43 ευρώ, της Αβαξ προς τα 3,66 ευρώ, των ΕΧΑΕ προς τα 8,60 ευρώ, της ΕΥΔΑΠ στα 6,10 ευρώ, της Μέτκα στα 5,34 ευρώ και της Ολυμπιακής στα 4,94 ευρώ.

Με βάση την εικόνα της αγοράς, φαίνεται πως ”ρετάλια” πωλήσεων πρέπει να υπάρχουν στα χαρτοφυλάκια ορισμένων ξένων.

Δεν φαίνεται, όμως, να αποτελούν μέρος συνολικότερων εντολών ρευστοποίησης.

Κατά συνέπειαν, εάν ευσταθεί η σχετική εκτίμηση, ενισχύεται η διακύμανση του Δείκτη σε εύρος τιμών από 2.918-2.950 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v