Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερέχει η προσφορά

Μικρής έκτασης μεν η προσφορά, ακόμη μικρότερης, όμως, η ζήτηση. Χαμηλότερα προς τις 2.920 μονάδες κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, με τον ΟΠΑΠ να υποχωρεί μέχρι και τα 23 ευρώ. Αυξημένη για τα δεδομένα των μετοχών η εμπορευσιμότητα θυγατρικών της Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εξαιρούμενης της Εθνικής, στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE-20 οι συναλλαγές παρέμεναν την πρώτη μισή ώρα σε χαμηλά επίπεδα.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις (Εμπορική, Γερμανός, Βιοχάλκο, Hyatt, Motor Oil και Τιτάν) δεν ξεπερνούσαν τα 10.000 τεμάχια.

Ο τζίρος των 17,9 εκατ. ευρώ παραπέμπει μάλλον σε υποτονική συνεδρίαση, με μη ενδεικτική μέχρι στιγμής την τάση του FTSE-20 (υποχωρεί προς τις 1.632 μονάδες), αν και η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται αρνητικά στο 1 προς 4.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από τις μετοχές του FTSE-20 τις μεγαλύτερες απώλειες προς τα 23 ευρώ καταγράφει ο ΟΠΑΠ, με συναλλαγές, όμως, συγκριτικά λίγες.

Από τις λίγες μετοχές που κινούνται ανοδικά θα πρέπει να αναφερθεί η αντίδραση για μία ακόμη συνεδρίαση προς τα 5,48 ευρώ (ενδοσυνεδριακά υψηλή τιμή) του Μπενρουμπή, της Info Quest, προς τα 1,57 ευρώ, της ΕΥΔΑΠ στα 6,02 ευρώ, της Μηχανικής στα 1,91 ευρώ, της Attica Συμμετοχών στα 3,02 ευρώ, αλλά και των Hyatt, Αβαξ, ΟΛΠ, Αστικά Ακίνητα, Ιονική Ξενοδοχειακή και J&P Αβαξ.

Συγκριτικά με την ελάχιστη εμπορευσιμότητα που χαρακτηρίζει μετοχές θυγατρικών της Alpha Bank, θα πρέπει να αναφερθεί η συναλλακτικότητα περίπου 12.000 μετοχών της Alpha Αστικά Ακίνητα και της Ιονικής την πρώτη μισή ώρα της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v